Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor iz Srbije

Vulin: "Jedini teatar o kojem bi Plenković trebao brinuti jest ustaška tragedija koju njegova vlada režira i prikazuje u Jasenovcu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandar Vulin, srbijanski ministar koji je proglašen nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, osvrnuo se na izjavu Andreja Plenkovića i poslao odgovor.

"Jedini teatar o kojem bi Plenković trebao brinuti jest ustaška tragedija koju njegova vlada režira i prikazuje u Jasenovcu i koja je zgadila cijeli antifašistički svijet" , stoji u priopćenju Aleksandra Vulina.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Čudna matematika Dodik zgrozio izjavom: "5 milijardi ljudi neće biti za rezoluciju o genocidu u Srebrenici" Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sa summita u Bukureštu kaže da je incident koji se dogodio u Jasenovcu višestruko gori od incidenta sa Šešeljom. Tvrdi i da 80 dana nije rekao niti jednu negativnu riječ o Hrvatskoj.

"Kao što vidite, mi mirno reagiramo, čekamo vrijeme, nikoga ne vrijeđamo. Moje je pitanje: Hoće li biti podignut spomenik Alojziju Stepincu u Zrinu? Hoće li biti ili neće biti? Mislite li da je podizanje spomenika Alojziju Stepincu u Dvoru na Uni, i danas većinski srpskoj općini, uvijek većinski srpskoj općini, mislite li da je to razumno? Neću pitati ništa drugo. Mislite li da je to prijateljski čin prema vašim građanima srpske nacionalnosti?" rekao je Vučić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene