Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokada pregovora

'Hrvatska može pričati što hoće, samo ne da ima bilateralan problem sa Srbijom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je kako Srbija nema nikakav s spor s Hrvatskom. 'Ni sa kim se ne svađamo, ni od koga ništa ne tražimo', kaže Vučić.

'Nemamo mi nikakav spor s Hrvatskom, ne znam što se događa u Bruxellesu, ne znam ni kakvo je ondje vrijeme', rekao je Aleksandar Vučić, dodajući kako je Srbija spremna za otvaranje poglavlja 23, a da pitanje hrvatskog onemogućavanja da se to dogodi prepušta europskim institucijama, piše b92.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

On je rekao da Hrvati ne bi imali nijednog predstavnika u srpskom parlamentu kada bi se primjenjivao zakon kakav je na snazi u Hrvatskoj i podsjetio da su ga skoro uvijek imali.

On je ponovio da Hrvatska može pričati što želi, zbog svojih unutrašnjih prilika, samo ne može reći da ima nekakav bilateralan problem sa Srbijom.

Dodao je da bi svakako našli i neki drugi razlog, iz 1983. ili 1992..., da nije ovaj, samo da imaju povod napadati Srbiju.

Podsjetimo, Hrvatska je u petak u Bruxellesu na sastanku radne skupine za proširenje EU uskratila suglasnost za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima Srbije i EU, a nastavak razgovora najavljen je za sljedeći tjedan.

Hrvatska inzistira da u pregovaračko poglavlje o pravosuđu kao mjerila bude ugrađeno da Srbija ukine nadležnost za ratne zločine na području cijele bivše Jugoslavije, provede zaštitu hrvatske manjine te ostvari punu suradnju s Haškim sudom.

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač rekao je u petak u Zagrebu da Hrvatska očekuje da se Europska komisija očituje kako misli ugraditi te kriterije u pregovaračka mjerila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene