Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al Qa'ida: Vladat ćemo od Španjolske do Iraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arapska televizijska postaja al-Jazeera objavila je video snimku na kojoj drugi čovjek Al Qa'ide, Aymana al Zawahrija, upozorava kako njegova skupina neće besposleno stajati dok "izraelske bombe uništavaju braću u Libanonu i Gazi".

Al Zawahri, koji je po zapovjednom položaju odmah iza Osame bin Ladena, poručio je da je za Al Qa'idu sada "cijeli svijet otvoreno bojište".

Pročitajte i ovo Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag Američki borbeni zrakoplov oglasio se Biden Amerikanci počeli osvetničke napade na militante u Iraku i Siriji, pristižu prve vijesti o poginulima i ranjenima

Liječnik egipatskog podrijetla je izjavio kako borbe Hezbollaha i Palestinaca protiv Izraela neće prestati "nikakvim prekidima vatre ili sporazumima".

"Rat protiv Izraela ne ovisi o prekidima vatre...već, zaboga, o
džihadu koji će trajati dok naša vjera ne zavlada od Španjolske do Iraka", kazao je al Zawahri.

"Napast ćemo svugdje", poručio je drugi čovjek Al Qa'ide. 

Događaji u Libanonu i Gazi pokazali su koliko je važna bitka u Afganistanu i Iraku, nadodao je al Zawahri. 

"Kako nas svuda napadaju, napast ćemo i mi njih svuda. Kada se udrže protiv nas i mi ćemo se udružiti protiv njih'' rekao je al Zawahri ističući kako rakete koje padaju na Libanon i Gazu ne pripadaju samo Izraelu već kako njih financiraju sve zemlje ''Križarskog saveza''.

Njegova je izjava prvi osvrt Al Qaede na sukobe na Bliskom Istoku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene