Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ako Thompson napuni Zetru ovaj grad se više neće zvati Sarajevo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Kluba "Imam petlju NVO Gariwo" pozvali su na bojkot koncerta Thompsona koji bi se trebao održati 10. svibnja u olimpijskoj Zetri u Sarajevu.

"Ako Marko Perković Thompson zaista napuni Zetru u gradu Indexa, Olimpijade i prekrasnih različitosti, izdat ćemo sve prave vrijednosti i ovaj grad se više neće smjeti zvati Sarajevo", ističu u priopćenju za javnost članovi tog kluba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži se zabrana Thompsonova koncerta Slika nije dostupna Thompson: 'Idem u Sarajevo na poziv Hrvata'

Oni su pozvali sve ljude slobodne od nacionalne mržnje na bojkot koncerta čovjeka čiji je cilj isključivo perfidno širenje i raspirivanje mržnje, te sve pacifiste da bojkotiraju koncert čovjeka koji je sebe nazvao po ozloglašenoj pušci i koji samo na ratovima (ovom i onom prethodnom) gradi svoju slavu.

Poziv na bojkot koncerta uputili su i antifašistima da se pobune protiv sramotnog pokazivanja fašističkih simbola, nakon što smo se toliko trudili da ih iskorijenimo i smrvimo, kao i svim katolicima da ne dopuste da se osobnost čistog čovjeka i simbola vjere pape Ivana Pavla Drugog povezuje s fašizmom, mržnjom i ubijanjem.

"Pozivamo sve koji žele u Europu da slijede primjer jedne od najrazvijenijih zemalja Nizozemske koja je zabranila nastup ovog pjevača, kao i sve iskrene glazbenike koji cijene vrijednost glazbe da ne dopuste da se njena moć ovdje zloupotrebljava za širenje fašizma", stoji u priopćenju.

Klub "Imam petlju NVO Gariwo" je pozvao sve sportaše i one koji se sjećaju Olimpijade da ne dopuste skrnavljenje Zetre i njenog stvaratelja, jer je poruka Olimpijskog povjerenstva upravo poštovanje različitosti, međusobna tolerancija i mir.

Uputili su poziv na bojkot Thompsonovog koncerta i svima onima koji još vjeruju u Sarajevo, da mu vrate nekadašnju iskru bunta i poštovanja pravih vrijednosti i bar malo dostojanstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene