Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poput upotrijebljenih rupčića

Ahmadinedžad: UN-ove sankcije treba baciti u smeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove sankcije koje je za iransku nuklearnu politiku izglasalo Vijeće sigurnosti UN-a 'ne vrijede ni novčića i treba ih baciti u kantu za smeće', rekao je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad koji se nalazi u posjetu u Tadžikistanu.

'Te rezolucije UN-a ne vrijede ni centa za iranski narod', rekao je Ahmadinedžad u govoru pred tadžikistanskim dužnosnicima i iranskim iseljenicima u srijedu navečer u Dušanbeu. 'Rekao sam jednom od predstavnika velikih sila da su te rezolucije poput upotrijebljenih rupčića koje treba baciti u kantu za smeće', objasnio je iranski predsjednik nekoliko trenutaka nakon objave o glasanju Vijeća sigurnosti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

Konfrotacija će dovesti do slijepe ulice

Vijeće sigurnosti UN-a u srijedu je s 12 glasova za, dva protiv i jednim suzdržanim prihvatilo rezoluciju s četvrtim krugom sankcija protiv Irana jer nastavlja nuklearni program, u kojoj se uvode mjere protiv tvrtki i banaka povezanih s iranskom nuklearnom i raketnom industrijom, proširuje embargo na uvoz oružja i uvode inspekcije brodova.

'Te nove sankcije ne mogu zahvatiti Irance', dodao je Ahmadinedžad i objasnio da su 'oni koji i dalje izglasavaju rezolucije protiv Irana pod izgovorom da bi Iran u budućnosti mogao izraditi atomsku bombu, oni koji posjeduju atomske bombe ili su ih upotrijebili, skladište ih i njima prijete drugima'.

>> Vijeće sigurnosti UN-a prihvatilo nove sankcije Iranu

Ranije je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast ocijenio da su rezolucije Vijeća sigurnosti 'nekorektan potez koji dodatno komplicira situaciju'. Nakon izglasavanja te rezolucije iranski pregovarač za nuklearno pitanje Said Džalili je upozorio velike sile na opasnost od takve odluke. 'Konfrontacija će voditi do slijepe ulice, dovest će do poraza i skupo će stajati one koji ju izaberu', zaključio je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene