Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zračnom napadu koalicijskih snaga u južnoj provinciji Afganistana Helmandu poginulo je 25 civila - među kojima i 12 pripadnika jedne obitelji - te 20 talibanskih pobunjenika, objavio je načelnik mjesne policije Husein Andival u petak.


Andival je rekao kako je napad izveden u četvrtak navečer u sklopu operacije protiv talibanskih boraca.

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama'' Policija, ilustracija - 2 Troje mladih kralo u riječkom trgovačkom centru pa ozlijedili zaštitara koji ih je pokušao zaustaviti

- U bombardiranju je poginulo devet žena i troje djece iz jedne
obitelji, rekao je Andival.

Glasnogovornik američkih snaga rekao je kako zasad ne može komentirati incident, ali je glasnogovornik NATO-a, koji ima vlastite snage u sklopu koalicije, rekao kako je Savez izveo zračni napad nakon što su se njegove snage našle na udaru pobunjenika.

- Zabrinuti smo zbog informacija da je tijekom napada živote možda izgubilo nekoliko civila, rekao je potpukovnik Mike Smith.

- No mora se naglasiti kako su napad započeli pobunjenici, a odlukom da izvedu napad na ovom mjestu i u ovo vrijeme vjerojatno su namjerno doveli civile u opasnost, dodao je glasnogovornik snaga NATO-a u Afganistanu.