Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednička utrka u SAD-u

A koga je podržao Chuck Norris?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaoštrava se utrka za Bijelu kuću u SAD-u.

Američki glumac i majstor borilačkih vještina Chuck Norris podržao je Newta Gingricha za republikanskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima, neposredno prije stranačkih predizbora u Južnoj Karolini, koji bi se mogli pokazati ključnim u borbi za republikansku nominaciju.

Norris je u svojoj kolumni na portalu WolrdNetDaily objavio da podupire Gingricha jer vjeruje da on može pobijediti Obamu i 'vratiti Ameriku u dane njezine najveće slave'.

'Vjerujemo u Newtovo iskustvo, vodstvo, znanje, mudrost, vjeru.. i čak u njegovu poniznost da nauči iz vlastitih grešaka (osobnih i javnih). Vjerujemo da može vratiti Ameriku u njezine slavne dane. Najbolji je čovjek preostao na bojištu koji može nadigrati, nadmudriti i nadvladati Obamu i njegovu izbornu mašineriju', poručio je slavni glumac.

'Ako ste spremni na dobru borbu i na obnovu naše republike, tada vas pozivam da se pridružite mojoj supruzi Geni i meni u podršci i glasovanju za Newta Gingricha kao republikanskog kandidata i zatim američkog predsjednika', poručio je Norris.

Norris, uvjereni republikanac, na prošlim je izborima podržavao i sudjelovao u kampanji bivšeg guvernera Mike Huckabeeja, koji se sve do početka ožujka i predizbora u Teksasu dobro borio protiv kasnijeg pobjednika John McCaina.

Za Gingricha, bivšeg predsjednika Predstavničkog doma Kongresa, koji trenutačno zaostaje za vodećim, ali umjerenim kandidatom Mittom Romneyjem, subotnji predizbori mogli bi biti ključni. To je država s biračkim tijelom u kojem dominiraju bijeli evangelici - baza desnog krila republikanske stranke i u kojoj Gingrich mora ostvariti dobar rezultat želi li ostati u utrci.

Južna Karolina je odabrala pobjednika svih dosadašnjih utrka za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke od 1980. godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene