Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radmila Radovanović iz Lapova, rođena 1918. godine, prije dva dana preživjela je udar brzog vlaka. Nevjerojatno, ali starica je živa i nema niti jedan prijelom iako ju je vlak odbacio i doslovno je letjela desetak metara.


Međunarodni brzi vlak koji vozi od Ljubljane do Soluna ide brzinom od stotinjak metara na sat. 

Vezani članci Iskrcavanje vlaka (Foto: Screenshot/YouTube) Šef snimao radnike misleći da je genijalac, a onda je sve krenulo nizbrdo Slika nije dostupna Neoprezna starica žurila preko tračnica i za dlaku izvukla živu glavu

Baka Radmila prelazila je prugu ispod nadvožnjaka u Lapovu, nekoliko metara udaljenom od kuće u kojoj živi,  gdje prijelaz nije označen rampom. Tog jutra je, kažu susjedi, Radmila otišla po kruh. Što se točno dogodilo, još nije poznato. 

'Rada živi sama, o njoj brine susjeda. Negdje oko pola deset čuli smo sirenu vozila Hitne pomoći, a baku Radmilu zatekli smo kako leži pored pruge, sva izgrebena i izudarana. Odmah je prebačena u Kragujevac, a  vlak je još stajao pola sata', kažu mještani Lapova. 

U policijaskom izvještaju piše da je na Radmilu naletio brzi vlak dok je prelazila prugu te da je tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede; ogrebotine na ruci i koljenu. 

Radmila se već dva dana oporavlje u bolnici Kragujevac. Zbog tragedije koju je preživjela prilično je uznemirena, dezorijentirana i od šoka ne priča, kažu doktori. 

'Operirana je zbog povrede desne prepone. Intervenirali su i kirurg i ortoped, no njeno stanje je stabilno i nije u životnoj opasnosti', kaže dr. Drakče Radovanović.

Doktori kažu da poslije rengenskg pregleda nije ustanovljen niti jedan prijelom kosti. 

Stanovnici Lapova, sela kroz koje već 120 godina prolaze vlakovi, kažu da su tragedije na neobilježenim prijelazima česte. 

Ipak, Radmilin slučaj je za Guinessa, jer dosada nitko nije 'pobjegao' brzom vlaku.

'Jednostavno ne možemo vjerovati da ju je vlak stvarno udario. Vjerovatnije je da je Radmila išla uz prugu pa da nije čula lokomotivu i da ju je zračno strujanje bacilo na zemlju. Stara je ona, ne čuje i ne vidi dobro', s nepovjerenjem pričaju mještani Lapova.