Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradao na 26. rođendan

Kažnjena s oko 680 kuna jer je vratima od taksija ubila biciklista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
56-godišnja putnica, koja je vratima od taksija oborila biciklista koji je potom smrtno stradao pod kotačima kombija, kažnjena je novčanom kaznom od - 80 funti (oko 680 kuna).

Mandy Chapple iz Leicestera izjasnila se krivom za otvaranje vrata taksija, tj. ugrožavanje druge osobe, nakon što je popularni učitelj Sam Boulton poginuo na svoj 26. rođendan u blizini željezničke stanice prošle godine.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Sud u Leicesteru je čuo kako je 56-godišnjakinja, koja je sjedila iza vozača taksija, pogledala kroz prozor prije nego je otvorila vrata od taksija, ali nije bila u mogućnosti jasno vidjeti situaciju u prometu.

Glasnogovornik Udruge biciklista Ujedinjenog Kraljevstva rekao je da blage kazne izrečene za prekršaje "možda objašnjavaju nevoljkost da se procesuiraju mnogi od gotovo 500 slučajeva godišnje kada je biciklist teško ozlijeđen , a ponekad i mrtav kao u Samovu slučaju.

Odvjetnik gđe. Chapple je kazao kako je incident "vrlo loše" utjecao na živce njegove klijentice i da joj jo "jako, jako žao".

Vozač taksija 56-godišnji Farook Bhikhu izjasnio se da nije kriv na optužbe  da je dopustio otvaranje vrata i time ugrozio druge osobe. Njegovo suđenje počinje u lipnju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene