Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

56-godišnja putnica, koja je vratima od taksija oborila biciklista koji je potom smrtno stradao pod kotačima kombija, kažnjena je novčanom kaznom od - 80 funti (oko 680 kuna).


Mandy Chapple iz Leicestera izjasnila se krivom za otvaranje vrata taksija, tj. ugrožavanje druge osobe, nakon što je popularni učitelj Sam Boulton poginuo na svoj 26. rođendan u blizini željezničke stanice prošle godine.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Teška nesreća kod Rovinja: U sudaru s autom poginuo vozač motocikla (48) David Olney Popularni američki glazbenik preminuo tijekom nastupa: "Zatvorio je oči i samo ušutio..."

Sud u Leicesteru je čuo kako je 56-godišnjakinja, koja je sjedila iza vozača taksija, pogledala kroz prozor prije nego je otvorila vrata od taksija, ali nije bila u mogućnosti jasno vidjeti situaciju u prometu.

Glasnogovornik Udruge biciklista Ujedinjenog Kraljevstva rekao je da blage kazne izrečene za prekršaje "možda objašnjavaju nevoljkost da se procesuiraju mnogi od gotovo 500 slučajeva godišnje kada je biciklist teško ozlijeđen , a ponekad i mrtav kao u Samovu slučaju.

Odvjetnik gđe. Chapple je kazao kako je incident "vrlo loše" utjecao na živce njegove klijentice i da joj jo "jako, jako žao".

Vozač taksija 56-godišnji Farook Bhikhu izjasnio se da nije kriv na optužbe  da je dopustio otvaranje vrata i time ugrozio druge osobe. Njegovo suđenje počinje u lipnju.