Obavijesti Video Pretražite Navigacija
50 uhićenih

Masovna uhićenja u BiH: Razbijen lanac krijumčara stoke, među njima i policajci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset policajaca uhićeno je s još 40 osoba u akciji 'Skela-pauk' koja je razbila skupinu krijumčara stoke.

Pedeset osoba, među kojima je i deset policajaca, uhićeno je u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su sudjelovali u organiziranoj kriminalnoj skupini krijumčara stoke, potvrdilo je u ponedjeljak Tužiteljstvo BiH.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Granična policija - 3 velika akcija u BiH Akcija piramida: Razbijena mreža krijumčara ilegalnih migranata

Kako se navodi u priopćenju objavljenom u Sarajevu, zajedničku akciju presjecanja krijumčarskog lanca kodnog naziva 'Skela-Pauk' proveli su Granična policija, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i policija Republike Srpske.

>> Pale krupne ribe: Policija razbila veliki lanac krijumčara kokaina!

Kako je pojašnjeno, tijekom akcije pretraženo je više od pedeset različitih lokacija, a uhićeni policajci pripadnici su Granične policije i MUP-a RS.

Sve uhićene tereti se da su tijekom dužeg vremenskog razdoblja, djelujući uvezano i zlorabeći službeni položaj, počinili kazneno djelo krijumčarenja žive stoke s područja Srbije u BiH. Procjenjuje se kako su na taj način ostvarili, kako se navodi, višemilijunsku zaradu.

Uhićeni će nakon kaznene obrade u policiji biti predani Tužiteljstvu BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene