Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodna policijska akcija istodobno je izvedena u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Nizozemskoj i Srbiji! Uhićeno je više osoba zbog krijumčarenja i preprodaje veće količine kokaina iz Latinske Amerike u Europu.


U međunarodnoj koordiniranoj policijskoj akciji koja je izvedena u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Nizozemskoj uhićeno je više osoba zbog krijumčarenja i preprodaje veće količine kokaina iz Latinske Amerike u Europu, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije (MUP), dodajući da su u Srbiji uhićene dvije osobe.

>> Zaplijenjeno 300 grama kokaina vrijednog 150 tisuća kuna

Vezani članci Zapljena droge u Luci Ploče VIDEO Pogledajte gdje su je skrivali: Policija pokazala detalje akcije u kojoj je zaplijenjena droga vrijedna 17 milijuna eura Kokain - Ilustracija - 2 Zavidna zapljena crnogorske policije: Na granici s Hrvatskom u vozilu pronašli 37 kilograma kokaina

Ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović izjavio je da su u Srbiji uhićeni Hadži Zoran Jovanović i Aleksandar Desnica. Prema saznanjima srbijanske policije, uhićeni Jovanović (53) je organizirao nabavku i skladištenje kokaina, a potom dalju distribuciju i preprodaju krajnjim kupcima te transport i preuzimanje novca od prodanog kokaina u Srbiji, dok je Desnica (22) po nalozima Jovanovića, s kojim je bila u ljubavnoj vezi, iz Srbije prenosila poruke i instrukcije između pripadnika skupine i kupaca kokaina u Nizozemskoj.

MUP Srbije priopćio je da su u akciji sudjelovali Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije, Odjel za suzbijanje krijumčarenja narkotika i Služba za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) u suradnji s državnim odvjetništvom te policijama i odvjetništvima iz više zemalja.

Kako se navodi, uhićeno je "više osoba" i pretreseno na desetke lokacija u više zemalja.

Međunarodna policijska akcija je, kako se navodi, izvedena protiv organizirane kriminalne skupine koja se bavila krijumčarenjem i preprodajom velikih količina kokaina iz Latinske Amerike u Europu, a tereti se, među ostalim, i za preprodaju 15 kilograma kokaina u Nizozemskoj 1. studenog prošle godine, kada su uhićne dvije osobe.

Na teritoriju Crne Gore priveden je Mirsad Halilović (44) iz Bjelog Polja, a na teritoriju Hrvatske je pretreseno više lokacija, priopćio je MUP Srbije.

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske priopćilo je ranije u četvrtak da je Hrvatska inicirala tu međunarodnu policijsku akciju te da je ona trajala dvije godine. "Akcija je još uvijek u tijeku, a o ukupnim rezultatima provedene akcije javnost će biti detaljno obaviještena", izjavila je Helena Biočić iz Službe za odnose s javnošću Ravnateljstva policije MUP-a RH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju