Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz povjerljivog izvora

Dva razloga zašto je smijenjen direktor FBI-a, a nijedan nije zbog istrage o Hillary Clinton

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sada je već sigurno da smjena Jamesa Comeya, direktora FBI-a, nije rezultat preporuka državnog odvjetnika zbog manjka pouzdanosti, već potpuno Trumpova odluka i to zbog 2 razloga, saznalo se od povjerljivog izvora.

Dva su razloga zašto je predsjednik Donald Trump smijenio Jamesa Comeya, saznaje se prema izvoru koji je blizak FBI-u:

1. Comey nikada nije Trumpa uvjerio u svoju osobnu odanost
2. FBI istraga o umiješanosti Rusije u predsjedničke izbore 2016. sve je više napredovala
Pročitajte i ovo Biračko mjesto Biračka mjesta Upućena prosvjedna nota ruskome veleposlaniku u Moldaviji: "Rusija ovime potkopava suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje" Ivica Puljić GOST DNEVNIKA NOVE TV Prognoze za superutorak i koje bi države mogle presuditi? "Obično se kaže tko će tamo pobijediti…"

Službena verzija Bijele kuće o cijeloj situaciji otpuštanja direktora FBI-a počinje s državnim odvjetnikom Rodom Rosensteinom, koji je iako nov na ovoj poziciji, ostavio preporuku predsjedniku Trumpu, izražavajući zabrinutost o načinu na koji je James Comey vodio istragu o email aferi Hillary Clinton.

Ipak, sve više dokaza upućuje kako je Comey zapravo smijenjen zbog ruske istrage.

Kako izvještava CNN, savjetnica iz Bijele kuće, Kellyanne Conway, izjavila je kako je "cijela stvar veoma jednostavna - vi je pokušavate učiniti kompleksnijom. Predsjednik je uvidio da je direktor FBI-a izgubio povjerenje javnosti kao i povjerenje demokrata i republikanaca."

Upravo suprotno govore zapravo Trumpove izjave u javnosti, koje evidentno pokazuju kako Trumpa nije briga za Rosensteinovu zabrinutost oko Comeyjeve istrage email afere Hillary Clinton. Dapače, upravo je Donald Trump direktora FBI-a kritizirao što nije kriminalno kaznio Clintonovu.

Osim toga, Rosensteinova preporuka je stigla 9. svibnja - dok su upravo iz Bijele kuće službenici za CNN već prije navodili kako je predsjednik Trump razmišljao o otpuštanju Comeya od kada je došao na predsjedničku poziciju, a posebno u tjednu prije 9-og svibnja kada je Comey (3.5.) pred Senatom iznosio novo otkrivene činjenice o Hillary Clinton email istazi, ali i o istrazi ruske umješanosti u izbore 2016.

Kako ne bi sve ostalo na navodima, upravo je Twitter mjesto gdje se Trumpove izjave pamte, pa tako upavo iz tjedna prije njegove odluke, taman kada je Comey bio pred Senatom možemo vidjeti Trumpovo negodovanje...

 

"Direktor FBI-a Comey najbolje je što se dogodilo Hillary Clinton upravo u tome što joj je dao slobodan prolaz za mnoga loša djela! Lažov ... "

 „... Trump/Rusija priča izgovor je koji koriste demokrati kao opravdanje za gubitak izbora. Možda je Trump samo izveo baš izvrsnu kampanju?”

U pismu koje je predsjednik Trump poslao Comeyu gdje mu je javio da je smijenjen, nije navedena nijedna referenca na email istragu , ali je istaknuta itekako ona jedna u vezi ruske.

Bijela kuća ne voli pitanja o tome.

"Želite propitivati o tajmingu kada predsjednik otpušta, i kada zapošljava. To je neprimjereno," izjavila je savjetnica Conway, "On će to napraviti kada želi, baš kao što je otpustio direktora Comeya kada je dobio činjenice koje se ne mogu ignorirati."

Očito, kad su takve činjenice u pitanju, važno je što prije riješiti problem. Ipak, kao da se nije znalo i prije tri mjeseca kako je Comey vodio istragu o email aferi Clintonove, Trump je lako ignorirao činjenice kada je preuzeo predsjedničku poziciju, a razlog je iskoristio kada mu je zbilja bilo hitno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene