Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajna istraga

Comey potvrdio da FBI istražuje navodnu rusku umiješanost u izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor FBI-a James Comey u ponedjeljak je potvrdio da agencija istražuje moguće pokušaje ruske vlade da utječe na izbore 2016., uključujući i moguću povezanost kampanje predsjednika Donalda Trumpa s Moskvom.

Direktor FBI-a James Comey je u svjedočenju pred Kongresom kazao da je istraga "uključuje i utvrđivanje veza između pojedinaca bliskih Trumpovoj kampanji i ruske vlade te je li bilo koordinacije između kampanje u ruskih aktivnosti".

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Prisluškuje li Rusije njemačke oružane snage? Objavljen tajni razgovor Rusija prisluškuje njemačku vojsku? ''Ovo bi moglo biti vrlo ozbiljno''

"S obzirom da se radi o otvorenoj, tajnoj istrazi koja je u tijeku, ne mogu više reći o tome što radimo i čije ponašanje ispitujemo", rekao je Comey.

Comey je rekao kako ni ministarstvo pravosuđa niti njegova agencija nemaju dokaza koji bi potvrdili tvrdnju američkog predsjednika Donalda Trumpa da je njegov stožer u Trumpovu tornju bio prisluškivan tijekom predizborne kampanje 2016.

"Poštujući predsjednikove tweetove o navodnom prisluškivanju koje je na njega usmjerila prethodna administracija, nemam informacije koje potvrđuju te tweetove", rekao je Comey.

"Pažljivo smo gledali unutar FBI-aja. Ministarstvo pravosuđa me je zamolilo da vam kažem kako je odgovor isti za ministarstvo pravosuđa i sve njegove sastavnice: ministarstvo nema informacija koje podržavaju te tweetove", rekao je.

Trump je početkom ožujka stvorio prijepor odaslavši niz tweetova bez da je dao dokaze u kojima je tvrdio kako je administracija bivšeg predsjednika Baracka Obame prisluškivala Trumpov toranj u New Yorku.

"Strašno. Obama naredio prisluškivanje ureda u Trumpovu tornju. Ništa nije pronađeno. Ovo je McCarthysam", objavio je Trump na Twitteru.

Comey tvrdi da američki predsjednik nema ovlasti narediti prisluškivanje bilo kojeg američkog državljana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene