Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaposlenici newyorške zračne luke JFK suspendirani su jer su djetetu dopustili da se igra kontrolora leta i 'digne' tri zrakoplova, priopćila je u srijedu američka uprava civilnoga zrakoplovstva (FAA).


'Očekujući rezultate istrage, zaposlenici uključeni u izgred suspendirani su i više ne kontroliraju zračni promet', priopćila je FAA. 'Takvo je ponašanje neprihvatljivo i nije u skladu s profesionalnom razinom koja se očekuje od svih zaposlenika FAA-e', dodaje se u priopćenju. Nije poznato kad se točno dogodio izgred. Regionalna televizijska postaja Fox-Boston nabavila je snimku s kontrolnoga tornja koju je i emitirala. 'Jet Blue 171, možete poletjeti!', govori dijete u dobi od desetak godina, sudeći po glasu.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Drama iznad NY, Boeingu se ugasio motor Slika nije dostupna VIDEO: Pilot putnicima: Pripremite se za udar! Glave dolje!

Uz dijete je bila i odrasla osoba. Dijalog je nastavljen i dijete je dalo dopuštenje za polijetanje zrakoplovima na tri leta: Jet Blue 171 u Sacramento, Aero Mexico 403 u Meksiko i Jet Blue 195 u Las Vegas. 'AMex, možete poletjeti, adios!', viče dijete, a ženski glas pilota ili kopilota uzvraća: 'Adios!' Sve više se zabavljajući, dijete pilotima na letu u Las Vegas viče: 'Put je slobodan, adios amigos!' Izgred se dogodio u vrijeme školskih praznika, a na snimci se čuje kako netko komentira: 'Evo što se događa kad djeca nisu u školi.' 'Dovest ću ja i svoje', dodaje drugi glas. (Hina)