Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog problema s motorima nakon polijetanja iz zračne luke JFK u New Yorku, zrakoplov Boeing 767 Delta Airlinesa prinudno je sletio nazad u istu zračnu luku.


Zrakoplov s 200 putnika na putu prema Moskvi, poletio je oko 16.40 sati po lokalnom vremenu, a ubrzo nakon polijetanja lijevi motor zrakoplova automatski se ugasio, prenosi agencija AP.

Vezani članci Slijetanje aviona, ilustracija Na korak do teške tragedije u Zračnoj luci Split: Oštećen avion, istraga u tijeku Motor na zebri Prizor iz Šibenika zbunio promatrače: Parkirao nasred zebre, a neki opravdavaju takvo ponašanje

>> Opet problemi: Qantasov Boeing s 234 putnika prisilno sletio

Pilot je morao zrakoplovom kružiti sat i deset minuta te odbaciti gorivo, prije nego li mu je dozvoljeno da ponovno sleti u zračnu luku JFK. Više od 100 vatrogasaca i 25 vatrogasnih vozila čekalo je u pripravnosti, no prinudno je slijetanje završilo bez daljnjih incidenata.

'Zrakoplov je sigurno sletio i svi su putnici dobro', rekla je glasnogovornica zračne luke JFK. Ubrzo nakon prinudnog slijetanja, putnici su prebačeni na drugi, zamjenski let za Moskvu.