Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Youri Djorkaeff završio karijeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši francuski nogometni reprezentativac 38-godišnji Youri Djorkaeff okončao je karijeru nakon što je njegov posljednji klub New York Red Bulls ispao od DC Uniteda u doigravanju američke nogometne MLS lige.

"Najavio sam oproštaj onog trenutka kada New York završi sezonu. Došao je taj dan i neću se predomisliti," kazao je Djorkaeff koji je tijekom karijere igrao za devet klubova, dok je s francuskom reprezentacijom osvojio svjetski (1998) i europski naslov (2000).

Pročitajte i ovo Josip Pavić, državni tajnik - 2 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o ustaškoj zastavi: "Dovoljno je jasno tko je kriv i odgovoran" Navijači Zanimljiva prijava Dnevnik Nove TV doznao nove detalje o incidentu s ustaškom zastavom na Rujevici

"Nije mi bilo lako donijeti ovu odluku, nogomet je moj život i žao mi je što ne mogu igrati još 100 godina. No tijelo me sve manje sluša, ozljede su postale sve češće i nema smisla više forsirati," poručio je Youri, sin slavnog francuskog braniča Jeana Djorkaeffa.

"Snake", kako mu glasi nadimak, rođen je u Lyonu, no karijeru je
započeo u Grenobleu 1984. godine. Nakon pet sezone preselio je u Strasbourg, a igrao je i za Monaco, PSG, Inter, Kaiserslautern, Bolton, Blackburn, te New York. 

U redovima PSG-a osvojio je Kup pobjednika kupova (1996), a u Interu i Kup UEFA (1998). U reprezentaciji je odigrao 82 utakmice i postigao 28 pogodaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene