Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Henry potpisao za Barcelonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač francuske nogometne reprezentacije Thierry Henry uspješno je prošao liječnički pregled i danas je službeno postao novi član španjolskog velikana Barcelone.

Henry je potpisao ugovor na četri godine koji mu osigurava 190.000 eura tjedne plaće, dok će njegov bivši klub Arsenal dobiti 24 milijuna eura odštete. 

Pročitajte i ovo Belišće zbog pirotehnike Trenutak do katastrofe: Dječak na utakmici za dlaku izbjegao teške ozljede, raketa ispaljena iz publike pogodila ga u glavu! Slika nije dostupna Mladi Portugalac zaludio Fergiea i Wengera

Nakon potpisa ugovora Henry se spustio na travnjak Camp
Noua gdje se slikao s dresom sa brojem 14 kojeg će nositi u redovima katalonske momčadi. Henry je dres s brojem 14 nosio i u Arsenalu, a taj je broj u Barceloni imao nizozemski velikan Johan Cruyff.

Henry je tijekom prošle sezone imao velikih problema s koljenom, leđima, trbušnim zidom i gležnjem, no u Barceloni nisu pronašli nikakve zapreke potpisu ugovora.

- Henry je u odličnom fizičkom stanju. Obratili smo posebnu pažnju na njegove ozljede iz prošlosti i sve je OK. Henry će dobiti poseban program kako bi se do početka priprema posve oporavio, istaknuo je liječnik Ricard Pruna.

Henry je u Arsenalu proveo sedam godina i postao najbolji strijelac u povijesti kluba postigavši 226 pogodaka u 369 nastupa, a igrao je i za Monaco te Juventus.

- Henry je već godinama naša velika želja i sada smo ga napokon doveli u naš klub. Sada imamo možda i najbolji napad na svijetu, istaknuo je predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene