Obavijesti Video Pretražite Navigacija

TV prava za OI tri milijarde dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prihodi Međunarodnog olimpijskog odbora od prodaje TV prava za Zimske olimpijske igre u Vancouveru 2010. i OI u Londonu 2012. čak su 40 posto veći od paketa prodanog za ZOI u Torinu i OI u Pekingu 2008, priopćio je MOO.

Član Izvršnog odbora MOO-a Richard Carrion izjavio je kako će TV kuće za prava prijenosa iz Vancouvera i Londona platiti više od tri milijarde dolara. Od prodaje prijenosa iz Torina i Pekinga  MOO je zaradio oko 2.5 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nejasni kriteriji bogatstva Odbor za ljudska prava protiv izmjena Zakona o udžbenicima Slika nije dostupna Sindikat traži pomoć od HHO-a zbog ovrha plaća službenika

Čak 2.2 milijarde dolara za TV-prava iz Vancouvera i Londona platila je američka TV-kuća NBC, dok je European Broadcasting Union izdvojila 614 milijuna USD, a MOO tvrdi kako će oko 15 posto ukupne svote platiti novi mediji, poput internet-portala.

MOO naglašava da se pregovori oko prodaje olimpijskih TV-prava tek trebaju dovršiti u Japanu, Italiji, zemljama Latinske Amerike, te u Africi, Australiji i Novom Zelandu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene