Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijest o izbacivanju Darija Srne, Boška Balabana i Ivice Olića iz hrvatske nogometne reprezentacije zbog "noćnog izleta" u narodnjački klub Fontana u Novom Zagreb, objavili su i brojni svjetski mediji.


Većina medija navodi kako se radi o najvećoj povredi discipline unutar reprezentacije od hrvatske neovisnosti.

Vezani članci Janez Janša Janša se suprotstavio Verhofstadtu oko slobode medija i sarkastično mu poručio da ''Slovenija nije Kongo'' Slika nije dostupna Marković: kazne će biti još drastičnije

Tako britanska agencija Reuters navodi da su se Srna, Balaban i Olić iskrali iz kampa u Čatežu te otišli na noćni provod u Zagreb.

Otkriveni su kada je u klubu došlo do tučnjave pa su na lice mjesta stigli novinari i policija. Novinar Reutersa dodaje kako je izbornik Slaven Bilić nakon što je doznao za "noćnu akciju" svu trojicu igrača izbacio iz reprezentacije.

Identičnu priču o "noćnim pticama" objavili su i Guardian,
International Herald Tribune, ruski mediji, a incident nije prešutila niti UEFA na svojoj službenoj web adresi.

Associated Press (AP) navodi kako je hrvatska reprezentacija uoči starta kvalifikacija za Europsko prvenstvo i važnog gostovanja u Moskvi ostala bez trojice važnih igrača koji su suspendirani zbog noćnog provoda.

Vijesti o noćnom provodu trojice hrvatski reprezentativaca stigle su i do Australije, pa u "Adelaide Now" piše o kako Hrvatsku očekuje neugodno gostovanje u Rusije bez Srne, Balabana i Olića koji su izbačeni iz reprezentacije zbog provoda u noćnom klubu u kojem je bilo pucnjave.

Novinar australskog lista dodaje kako nogometaši nisu
povezani su pucnjavom.