Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gatlinu prijeti doživotna zabrana nastupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olimpijski pobjednik i svjetski prvak, te svjetski surekorder na 100 metara, Amerikanac Justin Gatlin mogao bi dobiti doživotnu zabranu nastupanja ako mu se dokaže uzimanje steroida testosterona, objavio je Međunarodni atletski savez (IAAF).

- Ako postupak koji vodi Američka antidopinška agencija (USADA) potvrdi da je Gatlin uzimao steroide, prema pravilima IAAF-a odredit ćemo mu doživotnu zabranu nastupanja, stoji u priopćenju IAAF-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Diskaš Fazekas kojem je zbog dopinga oduzeta zlatna medalja ide na OI Slika nije dostupna Odbijena Gatlinova žalba

Gatlin je u subotu navečer objavio kako ga je USADA obavijestila da je bio pozitivan na testosteron nakon utrke 22. travnja ove godine u  Kansas Cityju. Ako mu se dokaže krivnja, bit će mu to drugi put u kiarijeri da je uhvaćen na dopinškoj kontroli, a kazna za drugi prekršaj je doživotna zabrana natjecanja.

Prvi put je bio pozitivan na doping kontroli 2001. kada mu je dokazano uzimanje amfetamina, te je kažnjen s jednom godinom zabrane nastupa, jer mu je kao olakotna okolnost uzeto u obzir objašnjenje da je zabranjeni produkt uzeo kao sastavni dio lijeka za poboljšavanje koncentracije kojega koristi od djetinjstva.

Gatlin je izjavio kako će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi se razjasnila novonastala situacija, te je obećao da će u potpunosti surađivati s USADA-om u vezi njegova slučaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene