Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Šah: Ivan Šarić europski prvak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U hotelskom naselju Solaris nakon deset dana zanimljivih i sadržajnih borbi završeno je 17. Europsko prvenstvo mladih na kojem je sudjelovao rekordan broj od 758 sudionika iz 44 zemlje.

Natjecanje je provedeno u 5 dobnih skupina (do 10, 12,
14, 16 i do 18 godina), a hrvatski šah doživio je zvjezdane trenutkezahvaljujući Splićaninu Ivanu Šariću. 

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna partija VIDEO Užas na šahovskom turniru: Robot zgrabio sedmogodišnjaka za prst i - slomio ga Blaženka Divjak i Gari Kasparov (Foto: Dnevnik.hr) Od jeseni u školama? Divjak najavila suradnju s Kasparovom: "Šah je idealan alat za poticanje logičkog razmišljanja"

U najjačoj skupini do 18 godina Šarić je u 9 kola nanizao 5 pobjeda i 4 remija i sa 7 bodova osvojio naslov europskog prvaka. Isto toliko bodova osvojili su Francuz Edouard Romain i Rus Aleksandr Rahmanov, ali je Ivanu pripao pobjednički pokal jer je imao najjači turnir. 

Odličan rezultat ostvario je i Zadranin Saša Martinović, koji je u
skupini do 16 godina podijelio 5. mjesto sa 6,5 bodova. 

Hrvatsku je na ovom prvenstvu predstavljalo čak 56 mladih šahista i šahistica, a solidnim rezultatom iznad 50% osvojenih bodova mogu se pohvaliti samo još Koprivničanin Jurica Srbiš, koji je u skupini do 14 godina podijelio 16. mjesto sa 5,5 bodova, Omišanka Zrinka Deur, koja je u
skupini do 16 godina podijelila 19. mjesto s 5 bodova, a isto toliko osvojila je i Ivona Purgar iz Novog Marofa u skupini do 14 godina i podijelila 23. mjesto.

Najuspješnija na ovom prvenstvu bila je Rusija sa 8 medalja (3 zlatne, 2 srebrne i 3 brončane), a odličan rezultat postigle su i Poljska i Francuska sa po 4 osvojene medalje.

Organizaciju prvenstva sjajno je proveo Hrvatski šahovski savez uz pomoć vrijednog osoblja hotelskog naselja Solaris.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene