Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Propali pregovori oko kupovine Birminghma Citya

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovori između čelnika engleskog nogometnog premierligaša Birmingham Citya i milijardera iz Hong Konga Carsona Yeunga su propali i barem za sada neće biti prodaje kluba sa St Andrew stadiona.

Yeung je u srpnju kupio 29.9 posto dionica kluba za 22 milijuna eura očekujući da će uskoro preuzeti kontrolu nad klubom, međutim glavni dioničar David Sullivan i predsjednik kluba David Gold odbili su njegovu zadnju ponudu. 

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

Kako su poručili ovakvu odluku su donijeli jer ne vjeruju da je kompanija koja je u vlasništvu Yeunga sposobna kvalitetno voditi klub koji su oni spasili od bankrota prije 15 godina. "Pregovori su završili, nema ništa od prodaje," potvrdio je
Gold.

Birmingham City nikada nije bio engleski prvak, a od značajnijih trofeja posjeduje tek jedan Liga Kup osvojen 1963. godine.

U finalu ovog natjecanja Birmingham je igrao i 2001. godine, dok je u finalu FA Kupa bio 1931. i 1956. godine. 

Dva puta je igrao i u finalu Kupa velesajamskih gradova (1960, 1961).

Momčad trenutačno zauzima 15. mjesto na ljestvici Premiershipa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene