Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuska policija odlučila je do daljnjega držati praznim dio tribina stadiona Park prinčeva, poznatijih pod nazivom Boulogne Kop, gdje se okupljaju najekstremniji navijači Paris St Germaina.


Odluka je posljedica nedavnog divljanja navijača PSG i usmrćivanja jednog navijača od strane policije nakon dvoboja UEFA Kupa sa izraelskim Hapoelom.

Vezani članci Slika nije dostupna Video: Legija zbog navijača izbačena iz Europe Slika nije dostupna Italija se oprostila od ubijenog policajca

Pariški policijski prefekt Pierre Mutz kazao je kako navijačima neće biti dopušten pristup na tribine Boulogne Kopa u nedjelju, kada PSG igra ligašku utakmicu sa Toulouse, a početak te utakmice pomaknut je tri sata ranije, sa 18 na 15 sati. Mutz je dodao kako ova odluka obuhvaća oko 2000 najvjernijih pristalica PSG-a, koji su najavili žestoku osvetu policiji za smrt 25-godišnjeg Juliena Quemenera.

Rat protiv huligana najavio je i francuski ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy, koji priprema strože mjere za nogometne huligane. On je kazao kako će 'esktremnim navijačima Paris St. Germaina, ukoliko se ne odreknu nasilja i rasizma, biti zabranjen dolazak na nogometne utakmice'.