Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i tajnik za financije i marketing Miodrag Kureš optuženi su zbog zloporabe službenog položaja i ovlasti te porezne utaje.


U priopćenju Tužteljstva objavljenom u Sarajevu navodi se kako su ova dvojica odgovorna za više kaznenih djela te da je optužnica proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Jesu li Dodikove prijetnje o odcjepljenju od BiH realne? ''To govori u svakom kriznom trenutku. On je danas veći Srbin od sv. Save'' Valentin Inzko (Foto: Pixell) Inzko poručuje: "Meni je savjest čista. Dobar domaći zakon bi bio najbolje rješenje, ali do toga nije došlo"

Banjalučke "Nezavisne novine" objavile su kako je rječ o stotinama tisuća eura koje je Nogometni savez BiH još od 2003. godine isplaćivao različitim osobama bez izmirivanja zakonom propisanih poreznih obveza.

Ušanović i Kureš oglasili su tijekom dana priopćenjem u kojemu su odbacili mogućnost da su bilo što činili protuzakonito.

Oni navode kako Porezna uprava Federacije BiH još nije donijela pravomoćno rješenje o poreznim dugovanjima kao i to da su odgovarajuća tijela i povjerenstva Nogometnog saveza redovito razmatrala i prihvaćala izvješća o financijskom poslovanju.

"To znači da utaje nije bilo već da je sve urađeno transparentno", tvrde optuženi čelnici NS BIH. Dodaju također kako se dio optužbe odnosi na nestalu dokumentaciju "za koju se nepristranim vještačenjem ne može dokazati ni da je postojala".

Nogometni savez BiH suočen je s velikom krizom zbog učestalih optužbi za korupciju, ali i stalnih poraza svih nogometnih reprezentacija koje se već godinama ne uspijevaju kvalificirati za međunarodna natjecanja.

Izvršni odbor NS BiH zbog slabih je rezultata u ponedjeljak smijenio izbornike "A" reprezentacije Fuada Muzurovića kao i mlade reprezentacije Nikolu Nikića dok je direktor svih nogometnih reprezentacija Ahmet Pašalić istodobno na vlastiti zahtjev razriješen dužnosti.