Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

NBA: Sunsi bolji od Spursa, Giriček bez koševa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U derbiju Zapadne konferencije NBA lige Phoenix Sunsi su pobijedili San Antonio Spurse 94:87. Gordan Giriček je igrao pet minuta, no nije postigao niti koš - šut 0-3.

Dvoboj u US Airways Center, koji je odigran pred 19.000 gledatelja, obilježili su Steve Nash sa 19 koševa i 14 asistencija, Shaquile O'Neal sa 14 koševa i 16 skokova, te Grant Hill sa 18 koševa. Odličan je bio i Amare Stoudemire sa 16 koševa i 11 skokova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Celebrity svita u Staples Centru Bieber podlegao Rihanninim čarima na All-Star utakmici! Slika nije dostupna EKSKLUZIVNI VIDEO: Prve snimke filma o Draženu i Divcu!

"Dolaskom O'Neala naša je momčad dobila iskustvo i snagu pod košem, to se najbolje vidjelo protiv Spursa," kazao je Nash nako pobjede Phoenixa kojom su Sunsi zadržali šestu poziciju na Zapadu uoči početka doigravanja. San Antonio, je usprkos drugom porazu u nizu, zadržao drugu poziciju. Nakon dolaska O'Neala, Phoenix je upisao tek tri pobjede i šest poraza i trijumf protiv Spursa dobro im je došao kako bi momčad nahranio optimizmom. O'Neal je napokon pokazao zašto su ga Sunsi kupili.

"Još se nismo posve posložili, no napredak je očit. Odigrali smo sjajnu obranu," kazao je 2.16 metara visoki i 145 kilograma teški O'Neal koji je prije tri dana proslavio 36. rođendan. Naš Gordan Giriček veći je dio utakmice proveo na klupi. Igrao je samo pet minuta uz tri promašena šuta.

Goste su predvodili Manu Ginobili (22), Tony Parker (21) i Tim Duncan (17 koševa, 10 skokova). Spursi su vodili 85:80 no promašili su devet od deset zadnjih napada i tako dozvolili domaćinu povratak u meč. "Sami smo se doveli u glupu situaciju. Imali smo prednost, no nizom pogrešaka smo dozvoli Sunsima da se vrate u meč," kazao je Duncan.

Na Istoku su Detroit Pistonsi upisali pobjedu protiv Chicago Bullsa 116:109 osiguravši sedmu uzastopnu sezonu doigravanje. Pistonsi su se tako pridružili vodećoj momčadi lige Bostonu, kao jedinim klubovima iz istočne konferencije koji su osigurali playoff. Najzaslužniji za trijumf Detroita bio je Chauncey Billups sa učinkom sezone od 34 koša, dok su Richard Hamilton i Tayshaun Prince dodali 23 odnosno 21 koš.

"Znali smo da smo bolji, no to smo morali dokazati i na parketu. Nije bilo lako, no ipak smo slavili," kazao je Billups. Goste, koji se bore za osmo mjesto, predvodili su Ben Gordon (27) i Luol Deng (21).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene