Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Slijedi spektakl Phoenix - San Antonio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
San Antonio Spurs i Phoenix Suns prošli su dalje u polufinale Zapadne konferencije NBA lige, a njihov međusobni dvoboj u polufinalu proglašen je najatraktivnijim ogledom NBA playoffa jer će igrati najbolja napadačka momčad lige (Phoenix) protiv najbolje obrane (San Antonio).

Obje momčadi su pobjedama kod kuće okončali posao u prvom krugu sa 4:1 - San Antonio je pobijedio Denver Nuggetse sa 93:78, a Phoenix Los Angeles Lakers sa 119:110.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Giriček debitirao u Sunsima Slika nije dostupna NBA: Spursi kupili Francuza Mahinmija

U Teksasu su Spursi pružili očekivani doprinos u obrani svog koša, a za nadački učinak se pobrinuo Michael Finley (26) sa čak osam trica.

Večeras sam se osjećao kao baseball-udarač Barry Bonds, svaku tricu sam doživio kao home-run i mogao sam zabijati cijelu večer, kazao je Finley, koji je trice gađao 8:9. San Antoniu pored Finleya i nije trebao spektakularan učinak prvih zvijezda Tima Duncana (23, 12 skokova) i Tony Parker (16,10 asista), trebala im je samo obrana protiv protiv opasnih šutera Carmela Anthonya (21) i Allena Iversona (21). U drugom dijelu je Denver postigao svega 30 koševa, Anthony je gašao 8:20, Iverson 6:22, a ako se pridoda i Marcus Camby, koji je bolje radio obranu sa 19 skokova, nego napad sa šutom 2:10, ova trojka iz Colorada su gađali mizernih 16:52, pa nije čudno što je Denver izgubio relativno glatko.

Phoenix Sunsi Lakersima nisu dopustili iznenađenje, momčad iz Arizone vodila je cijelu utakmicu, a u trećij četvrtini su napravili pobjedničkih 16 razlike. Phoenix nikad nije imao problema sa napadom i skokom, Amare Stoudemire (27, 16 skokova), Shawn Marion (20,10 skokova) i Steve Nash (17,10 asista) uvijek mogu pogađati u serijama, a protiv Lakersa je bilo važno samo ne dopustiti Kobeu Bryantu da ode preko 50. Bryant je sinoć završio sa 34 poena i velikom potrošnjom lopti (13:33), a uzalud je bila i sjajna igra Lamara Odoma (33).

Polufinalna serija Phoenixa i San Antonia započinje za sedam dana u Phoenixu, a u regularnom dijelu sezone Spursi su bili bolji od Sunsa sa 2:1.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene