Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Izabrane momčadi za All-Star utakmicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U New Yorku su jučer navečer odabrani košarkaši koji će u All-Star utakmici 17. veljače u Las Vegasu igrati za Istočnu i Zapadnu konferenciju profesionalne lige NBA.

U prvoj petorci Istočne konferencije nalaze se dva igrača Miami Heata - Dwayne Wade i Shaquille O'Neil. Tu su još zvijezda Cleveland Cavaliersa LeBron James, Gilbert Arenas iz Washington Wizardsa i Chris Bosh iz Toronto Raptorsa, izvješćuje u petak VOA.

Pročitajte i ovo Viktor Orban, Andrej Plenković i Donald Tusk na summitu u Bruxellesu (Foto: Arhiva/AFP) Zanimljivo Jaz između bogatih i siromašnih u Europi doživio geografske promjene: Više nije bitno jeste li s istoka ili zapada... Berlinski zid (Foto: AFP) "Zar je već toliko prošlo?" 28 godina, dva mjeseca i 26 dana: Zid kojeg nema točno onoliko dugo koliko ga je i bilo

Debitanti u all-star selekciji ove godine su Caron Butler, također iz Wizardsa te Dwight Howard iz Orlando Magica.

"Povratnici" u istočnu konferenciju su Chauncey Billups iz Detroit Pistonsa, Vince Carter iz New Jersey Netsa, Richard Hamilton, također iz Pistonsa, Jason Kidd iz Netsa i Jeremaine O'Neal iz Indiana Pacersa.

U Zapadnoj konferenciji prvu petorku čine Kevin Garnett iz Minnesota Timberwolvesa, Tim Duncan iz San Antonio Spursa, Tracy McGrady, Houston Rockets, Kobe Bryant iz Los Angles Lakersa i Yao Ming, također iz Houston Rocketsa.

U Zapadnoj konferenciji ove je godini jedini debitant Carlos Boozer iz Utah Jazza.

Tu je i nova zvijezda Denver Nuggetsa Allen Iverson, koji je puno puta igrao za istočnu all-star selekciju, međutim, ovo mu je prvi nastup u zapadnoj selekciji.

Mnogi su ostali začuđeni kad su vidjeli da među prvom petorkom nema nijednog igrača Phoenix Sunsa, unatoč odličnim igrama ove momčadi iz Arizone. Međutim, trojica Sunsa - Steve Nash, Amare Stoudemire i Shawn Marion - nalaze se među rezervama. Među rezervama je i zvijezda Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki, kao i Tony Parker iz San Antonio Spursa.

Zanimljivo je da ove godine u istočnoj all-star selekciji ne igra
nijedan stranac, dok ih u zapadnoj igra čak pet - Steve Nash iz Kanade, Dirk Nowitzki iz Njemačke, Tony Parker iz Francuske, Tim Duncan s Djevičanskih otoka i Yao Ming iz Kine.

Ukoliko neki od igrača bude povrijeđen do all-star utakmice 17. veljače, zamjenu će imenovati povjerenik NBA lige David Stern.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene