Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Giriček postigao 11 koševa, Celticsi osigurali doigravanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Denver Nuggetsi su u svojoj dvorani svladali Phoenix Sunse sa 126:113, a hrvatski košarkaš Gordan Giriček odigrao je 20 minuta za Phoenix, uz učinak od 11 koševa (šut 4:8, trice 0:1), 2 skoka i jednu asistenciju.

Ovo je bila tek druga Giričekova utakmica za Sunse, kojima je pristupio prije dva dana, a u srijedu je debitirao sa dva koša protiv Portlanda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Celebrity svita u Staples Centru Bieber podlegao Rihanninim čarima na All-Star utakmici! Slika nije dostupna EKSKLUZIVNI VIDEO: Prve snimke filma o Draženu i Divcu!

Giričekovih 11 poena ipak nije pomoglo Phoenixu da izbjegne poraz u Denveru, a Sunsi nisu našli ni načina da zaustave dvojac superzvijezda domaćina - Allena Iversona (31,12 asista) i Carmela Anthonyja (30,13 skokova). Phoenix su predvodili Amare Stoudemire (22) i Shaquille O'Neal (12,18 skokova).

Junak večeri bio je LeBron James koji je u pobjedi Cleveland Cavaliersa nad New York Knicksima (119:105) postigao čak 50 poena, 10 asista i osam skokova. James je od 30 šuteva pogodio 16, a trice je gađao 7:13. U dosadašnjem dijelu sezone rekord po broju koševa drži Kobe Bryant sa 52 postignuta koša.

Boston Celticsi su pobjedom u derbiju protiv Detroit Pistonsa (90:78) postala prva NBA momčad koja je i teoretski osigurala doigravanje. Kevin Garnett (31) i Kendrick Perkins (20 skokova) bili su ključni igrači Kelta koji vode u ligi sa omjerom od 47 pobjeda i 12 poraza. Rasheed Wallace (23) i Chauncey Billups (23) predvodili su Detroit, koji s omjerom 44:17 vodi u Centralnoj doviziji.

Houston Rocketsi su svlasdali Indiana Pacerse (117:99) i to im je rekordna 16. pobjeda u nizu. Nikad u povijesti Rocketsi nisu dobili 16 utakmica zaredom, a taj niz je zasad i rekordni u cijeloj ligi ove sezone. Štoviše, Houston je od zadnje 21 utakmice dobio 20, no put prema vrhu bit će im otežan ozljedom kineskog centra Yao Minga, za koga je sezona izgubljena.

U utakmici između Charlotte Bobcatsa i Golden State Warriorsa (118:109) Jason Richardson je postigao 42 koša i izjednačio klupski rekord Bobcatsa. Richardson je i sam bio iznenađen svojim učinkom, pa je poslije utakmice odbio u svlačionici primiti telefonski poziv od čuvenog Michaela Jordana, koji je jedan od vlasnika Bobcatsa. Bivši član Golden Statea mislio je da je to šala suigrača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene