Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Bryant četvrt put za redom do 50 poena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvijezda Los Angeles Lakersa Kobe Bryant nastavlja sa sjajnim igrama, u 111-105 pobjedi na gostovanju protiv New Orleans Hornetsa četvrti je put zaredom ubacio najmanje 50 poena čime je postao tek drugi igrač u povijesti NBA lige kojemu je to uspjelo.

Bryant je Hornetsima ubacio točno 50 koševa, te se tako pridružio legendarnom Wiltu Chamberlainu. No, Chamberlain i dalje drži rekord, on je u sezoni 1961/62. u dresu Philadelphia Warriorsa u sedam utakmica zaredom postizao najmanje 50 koševa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bryant želi napustiti Lakerse Slika nije dostupna Kobe kao najmlađi igrač dosegao 19 tisuća koševa

Najbolji u sastavu Hornetsa bio je Chris Paul sa 28 pogodaka i 12 asistencija.

U derbiju večeri San Antonio Spursi su na svom terenu svladali Detroit Pistonse sa 90-89. Ipak, o pobjedniku nije odlučivao posljednji napad jer je Tayshaun Prince tricom sa sirenom samo smanjio zaostatak Pistonsa sa četiri na jedan poen. Tony Parker (22) i Tim Duncan (17, 14 skokova) predvodili su Spurse, a Rasheed Wallace (21) i Antonio
McDyess (18, 11 skokova) Pistonse.

Vodeća momčad lige Dallas Mavericksi prošetali su se Bostonom svladavši domaće Celticse sa 109-95. Jason Terry (29) najbolji kod pobjednika, a Paul Pierce (30) kod poraženih.

Los Angeles Clippersi bore se za osmo mjesto na Zapadu, posljednje koje vodi u doigravanje, a svoju su veliku želju pretočili u uvjerljivu 104-72 pobjedu protiv vodeće momčadi skupine Northwest Utah Jazza. Elton Brand (20, 11 skokova) najbolji kod Clippersa, a Carlos Boozer (13) kod Jazza. Gordan Giriček nije ulazio u igru za Utah.

Glavni konkurenti Clippersima za osmo mjesto su Golden State Warriorsi koji su u najljepšoj utakmici večeri na svom terenu svladali Washington Wizardse sa 135-128. Warriorse, koji pokušavaju osigurati doigravanje prvi put nakon 1994. godine, predvodio je Baron Davis (34, 15 asistencija, 9 skokova), a Wizardse Gilbert Arenas (29, 13 asistencija).

Poraz Wizardsa nije uspio iskoristiti njihov veliki suparnik za naslov prvaka skupine Southeast Miami Heat. Aktualni prvak teško je stradao na gostovanju kod Indiana Pacersa sa 70-95. Sve je praktički bilo riješeno već nakon prvih 12 minuta nakon kojih su Pacersi vodili sa 33-9. Danny Granger (22) bio je najbolji strijelac kod Pacersa, a Shaquille O'Neal (13) jedini je imao dvoznamenkasti učinak kod Heata.

Prva momčad Atlantica Toronto Raptorsi uvjerljivo su sa 121-94 nadvisili Denver Nuggetse. Gosti iz Denvera promašili su čak svojih 15 prvih šuteva na utakmici, Carmelo Anthony i Allen Iverson kombinirano su postigli tek 24 poena, pa konačni ishod nimalo ne čudi. Morris Peterson (23) i Jorge Garbajosa (22) najbolji kod Raptorsa, a Linas Kleiza (20) i JR Smith (20) kod Nuggetsa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene