Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Snježnoj kraljici po prvi put i skijaši, te utrka skijaških legendi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrto izdanje slalomskih utrka Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, koje je na rasporedu sredinom veljače 2008., donijet će ljubiteljima skijanja dvostruki užitak. Uz skijašice, na Sljemenu će po prvi puta nastupiti i najbolji svjetski skijaši.

Organizacijski odbor "Snježne krajice" na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestio da će se ženski noćni slalom održati u petak, 15. veljače - prva vožnja u 15 sati, a druga u 18 sati. Muški slalom je u nedjelju, 17. veljače (10,15 i 13,15 sati). Oba slaloma vozit će se na "crvenom spustu". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljednje pripreme za 'Snježnu kraljicu' Slika nije dostupna Započele pripreme za slalom na Sljemenu

U prodaji će biti 18.000 ulaznica, a njihova cijena tek treba biti utvrđena. Prodaja ulaznica počinje sredinom siječnja, a glavni distrubuter je Generalturist.

U cijenu ulaznice uključene su obje slalomske utrke, te utrka
skijaških legendi, hrana, piće i ostale zabavne aktivnosti. Humanitarna utrka skijaških legendi održat će se u nedjelju nakon druge vožnje muškog slaloma, tj. u 17 sati. U utrci paralelnog veleslaloma nastupit će 16 velikana svjetskog skijanja, među kojima i Janica Kostelić, Ingemar Stenmark, Alberto Tomba, Marc Girardelli, Franz Klammer i Bojan Križaj.

Po običaju, dan uoči ženske i muške utrke, odnosno u četvrtak i subotu, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gledatelji će moći uživati u koncertima uglednih svjetskih pop-rock glazbenika. Predstavnici Organizacijskog odbora nisu otkrili tko će gostovati, dodavši da su pregovori u tijeku.

Nagradni fond "Snježne krajice" ukupno iznosi 330 tisuća eura, odnosno po 165 tisuća eura za skijaše i skijašice. Organizacija slalomskih utrka na Sljemenu stajat će 28 milijuna kuna. Četvrtinu novca osigurat će Grad Zagreb, a ostalo sponzori.

Sljemenska utrka je po atmosferi i broju gledatelja u prošlim sezonama postala jedna od najpopularnijih u Svjetskom kupu, i već je uspoređuju sa onima Wengenu, Kitzbuehelu i Schladmingu.

Prvo izdanje ženskog slaloma za Svjetski kup na Sljemenu održano je 2005. godine. Tada je pobijedila Finkinja Tanja Poutiainen, dok je Janica Kostelić odustala u prvoj vožnji jer je "haklala" jedna vrata.

Godinu dana kasnije slavila je Austrijanka Marlies Schild, a Janica je u drugoj vožnji bez jednog štapa doskijala do trećeg mjesta.

U siječnju ove godine ponovno je pobijedila Marlies Schild, a Ana Jelušić je drugim mjestom ostvarila svoje prvo postolje u utrkama Svjetskog kupa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene