Obavijesti Video Pretražite Navigacija

McClaren izostavio Beckhama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi izbornik engleske nogometne reprezentacije Steve McClaren objavio je popis 25 igrača na koje računa za prijateljski dvoboj protiv Grčke slijedeći tjedan u Manchesteru.

Veliko iznenađenje bilo je nepozivanje Davida Beckhama, koji je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj bio kapetan Engleske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Beckham: Dobili smo tešku skupinu Slika nije dostupna Klinsmann ne želi biti izbornik Engleske

Osim Beckhama, na popisu nema niti dugogodišnjeg reprezentativnog stopera Sola Campbella, koji je prošloga tjedna prešao iz Arsenala u Portsmouth.

"Razgovarao sam s Davidom prije nekoliko dana i rekao mu da ga neću zvati. Razlog je taj što želim izgraditi momčad za budućnost, krenuti u novom smjeru u kojemu nema mjesta za njega. Beckham je moju odluku prihvatio iako je bio razočaran. Isto tako, rekao je kako će se boriti kako bi me svojim igrama ipak natjerao da se predomislim, a to je upravo onakva reakcija kakvu sam očekivao. To što ga nisam pozvao za utakmicu protiv Grčke ne znači da sam ga zauvijek prekrižio", izjavio je McClaren. 

Beckham, kojem je 31 godina, debitirao je za Englesku 1996. godine. Za reprezentaciju je nastupao čak 94 puta. Njegove je velika želja bila da u skoroj budućnosti postane tek peti igrač sa 100 nastupa za "Gordi Albion".

"Ponosan sam što sam 10 godina igrao za Englesku, a moja strast za igranjem u nacionalnom dresu i dalje je jednako snažna", objavio je Beckham u priopćenju za medije.

Na McClarenovu popisu nalaze se i dvojica igrača koji do sada nisu ubilježili niti jedan reprezentativni nastup, napadač West Ham Uniteda Dean Ashton i branič Tottenham Hotspura Michael Dawson.

Engleska se u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. u Švicarskoj i Austriji nalazi u skupini s Hrvatskom, a prve su kvalifikacijske utakmice zakazane za rujan. 

REPREZENTACIJA ENGLESKE:

VRATARI:
Paul Robinson (Tottenham Hotspur), Chris Kirkland (Liverpool), Ben Foster (Manchester United)

OBRANA: Wayne Bridge (Chelsea), Jamie Carragher (Liverpool), Wes Brown (Manchester United), Ashley Cole (Arsenal), Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Rio Ferdinand (Manchester United), Gary Neville (Manchester United), Phil Neville (Everton), John Terry (Chelsea), Luke Young (Charlton Athletic)

VEZA: Owen Hargreaves (Bayern), Stewart Downing (Middlesbrough), Steven Gerrard (Liverpool), Jermaine Jenas (Tottenham Hotspur), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), Kieran Richardson (Manchester United), Shaun Wright-Phillips (Chelsea)

NAPAD: Dean Ashton (West Ham United), Darren Bent (Charlton Athletic), Peter Crouch (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene