Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Capello do petka izbornik Engleske?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Jose Mourinho definitivno odbio mogućnost da postane engleski izbornik, Englezi su se, čini se, okrenuli Fabiju Capellu. Engleski tisak prenosi kako bi Talijan već do petka mogao postati nasljednik Stevea McClarena.

The Sun piše kako nakon Mourinhove 'odbijenice' Capellu ništa ne stoji na putu osim ako sam ne želi taj posao. Fabio i njegov sin Pierfilippo, koji mu je ujedno i savjetnik, danas ili najkasnije sutra trebali bi se sastati s predsjednikom Nogometnog saveza Engleske (FA) Brianom Barwickom. Ako Capello 'zadovolji', već do petka bi mogao postati novi šef "Gordog Albiona". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SP 2010: Poučeni iskustvom Englezi 'pušu' i na hladno Slika nije dostupna Englezi protiv Hrvatske bez Gerrarda koji mora na operaciju

61-godišnji Capello, koji se praktički odmah nakon smjene Stevea McClarena sam ponudio za taj posao, navodno će za pomoćnika uzeti bivšu zvijezdu Chelsea Gianfranca Zolu, no "sa zadovoljstvom će pristati na zahtjeve Saveza da u svoj tim uključi i neke engleske stručnjake". Na najužem popisu su izbornik U-21 reprezentacije Stuart Pearce i legenda engleskog nogometa Alan Shearer. Za sada jedina ozbiljnija prepreka na putu do klupe Engleske je Capellovo nepoznavanje jezika.

Capello je s Real Madridom, Milanom, Juventusom i Romom osvojio 9 ligaših naslova u 16 godina. Pod njegovim vodstvom Milan je ostao neporažen u 58 ligaških utakmica zaredom (između svibnja 1991. i ožujka 1993.), a 1994. osvojili su i naslov prvaka Europe.

Otkako je na kraju prošle sezone napustio Real radi kao komentator na talijanskoj televiziji. RAI se, navodno, već dao u potragu za njegovom zamjenom. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene