Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlović u polufinalu protiv Roddicka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Ivo Karlović u subotu rano ujutro plasirao se u polufinale teniskog ATP turnira Legg Mason Classic u Washingtonu svladavši u dramatičnom dvosatnom meču Čileanca Paula Capdevillea s 2-1 (4-6, 6-3, 7-6 (5)) u setovima.

Drugi međusobni ogled, nakon pobjede Capdevillea u Memphisu 2006., počeo je loše za Karlovića koji je izgubio gem na svoj servis kod rezultata 4-4, a nakon toga i set.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karlović izgubio od Querreya Slika nije dostupna ATP: Karlović protiv Beckera u polufinalu

U drugom setu Karlović, 7. nositelj turnira, zaigrao je agresivnije i pojačao pritisak na protivnika koji je sve teže osvajao poene na svoj servis. 

U šestom gemu, kod rezulata 3-2 za Karlovića i 0-15 na servis
Capdevilla, čileanski igrač je nezgodno stao i ozlijedio gležanj desne noge, te je meč prekinut i zatražen je "medicinski time-out" dok mu je ukazivana pomoć.

Nakon petnaestak minuta prekida Capdeville je uz šepanje i bolne grimase nastavio s igrom i osvojio taj gem, no na tome je i ostao, a Karlović je dobio preostala tri gema i set sa 6-3, za izjednačenje u meču.

U trećem setu Capdeville je ponovno podigao igru, no obojica su držala svoj servis gotovo do kraja, kad je kod 5-4 za Capdevillea na Karlovićev servis Čileanac došao do 15-40 i dvije meč-lopte. 

No Karlović je uspio spasiti taj gem i doći do tie-breaka u kojem je Capdeville imao još jednu meč-loptu, ali je Karlović i tu uspio obraniti i na kraju slaviti sa 7-5.

Karlović je servirao 29 aseva u meču, a Capdeville sedam. Imao je 71 posto prvog servisa, prema protivnikovih 63 posto. 

U trima susretima na turniru hrvatski je tenisač imao ukupno 66 aseva.

U polufinalu 600.000 dolara vrijednog Legg Mason Classica, Karlović, kojega zbog njegovih 208 cm sportski komentatori u SAD-u zovu "hrvatski div", u subotu će se sastati s prvim nositeljem turnira, Amerikancem Andyem Roddickom, "kraljem servisa".

Roddick, treći na ATP ljestvici, u petak navečer svladao je
Južnokorejca Hyung-Taik Leea, 5. nositelja, s 2-0 (7-6(5), 6-2), na prepunom središnjem terenu Teniskog centra Willam FitzGerald.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene