Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kaka i Ronaldinho predvode Selecao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik brazilske nogometne reprezentacije Dunga objavio je popis igrača koji će konkurirati za sastav za prve dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, protiv Kolumbije i Ekvadora.

Dunga je pozvao 22 igrača, a na popisu nema većih iznenađenja. Momčad ponovo predvode Kaka i Ronaldinho, dok Ronalda nema zbog ozljede, a Adriana zbog loše forme.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Akcija brazilske policije Borba protiv trgovine oružjem Velika akcija brazilske policije: Razotkrili ilegalno oružje iz europskih zemalja vrijedno 225 milijuna eura, među njima i Hrvatska

Prvu utakmicu "Selecao" će imati u Bogoti protiv Kolumbije 14. listopada, a tri dana kasnije u Rio de Janeiru će ugostiti Ekvador. Bit će to prva utakmica peterostrukih svjetskih prvaka na legendarnoj Maracani nakon 2000. godine.

"Kvalifikacije su za nas ponekad mnogo teže nego sama završnica World Cupa. Zbog toga moramo biti vrlo oprezni i maksimalno koncentrirani. Svi žele pobijediti Brazil," kazao je Dunga, koji se našao na udaru kritika brazilske javnosti zbog odabira napadača. Od posljednjih devet pogodaka brazilske vrste napadači su postigli samo jedan.

"Igramo stilom u kojoj su svi igrači opasni po suparnička vrata. To je naša nova snaga i napadi na naše napadače su nepotrebni," dodao je Dunga.

VRATARI: Julio Cesar (Inter), Doni (Roma)

BRANIČI: Maicon (Inter), Daniel Alves (Sevilla), Alex Silva (Sao
Paulo), Alex Costa (Chelsea), Juan (AS Roma), Lucio (Bayern Munich), Gilberto (Hertha Berlin), Kleber (Santos)

VEZNI: Gilberto Silva (Arsenal), Josue (VfL Wolfsburg), Mineiro
(Hertha Berlin), Fernando (Girondins Bordeaux), Diego (Werder Bremen), Elano (Manchester City), Kaka (AC Milan), Julio Baptista (Real Madrid)

NAPADAČI: Robinho (Real Madrid), Ronaldinho (Barcelona), Vagner Love (CSKA Moscow), Afonso (Heerenveen)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene