Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jug nije uspio obraniti titulu europskog prvaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vaterpolisti dubrovačkoga Juga izgubili su u finalu Eurolige u Milanu od talijanskog Pro Recca sa 9:8 (4:3, 2:3, 2:1, 1:1).

Utakmicu su pred 1.800 gledatelja na plivalištu Scarioni vodili Španjolac Boreli i Turčin Tulga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dubrovnikom prodefilirali mladi vaterpolisti iz 8 država i 21kluba Slika nije dostupna Stečaj Juga Nikad više naslova i sponzora, a nad Jugom stečajni postupak

JUG: Vićan, Hrošik 1, Bošković 3, Pecotić, Kržić, Smodlaka, Marković 2, Bušlje, Obradović, Dobud, Drobac, Fatović 2, Car, Joković.

PRO RECCO: Tempesti, Figlioli, Madaras 1, Mangiante, Kasas 3, Vujasinović 1, Felugo 1, Angelini, Bettini, Calcaterra, Sottani,
Fiorentini, Deserti 2.


PETERCI: Jug CO 1 (0), Pro Recco -

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug CO 13/6, Pro Recco 13/3

Vaterpolisti dubrovačkoga Juga ipak nisu obranili naslov prvaka Europe. 

U Milanu su poraženi od domaćina turnira talijanskog Pro Recca sa 9:8 u vrlo neizvjesnoj utakmici u kojoj je Jug mogao do četvrtog naslova. 

Pro Recco se na istovjetan način "osvetio" Jugu za poraz u
lanjskom finalu u Dubrovniku (9:7), no uz veliku, "profesionalnu" pomoć sudaca u trećoj četvrtini u kojoj su domaćinu dali potpuno otvorene ruke. 

Ipak, multinacionalna momčad iz malog gradića pokraj
Genove nije uspijevala slomiti hrvatskog prvaka, a koliko je to
neizvjesno finale bilo svjedoči i činjenica da nijedna momčad nije tijekom cijele utakmice imala više od jednog pogotka prednosti.

Jug je imao upravo čudesnog vratara Franu Vićana, koji je imao nevjerovatnih 15 obrana, no Jug je imao nesreću da je na drugoj strani vratar Tempesti branio utakmicu karijere. 

Fatović, a njemu i Kržiću je ovo bila zadnja utakmica u karijeri, uspio je u zadnjoj četvrtini postići zgoditak za 8:8, potom je Vićan radio čuda, no presudio je talijanski vratar koji je prvo obranio peterac Boškoviću, a potom i udarac Smodlake. 

Minutu i pol prije kraja Feluga je šutirao sa igračem više, a lopta se od vratnice i leđa Vićana odbila u mrežu za 9:8 i to je bio pogodak koji je Pro Reccu donio četvrti naslov europskog
prvaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene