Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stečaj Juga

Nikad više naslova i sponzora, a nad Jugom stečajni postupak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je svoju prethodnicu Dubravku Šuicu prijavio zbog prodaje zemljišta na Srđu, novom gradonačelniku Dubrovnika Andri Vlahušiću glavobolju zadaje i situacija s Jugom.

Vaterpolisti Juga protekli vikend osvojili su naslov prvaka Hrvatske. Ipak, posljednjih dana Jugovo ime spominjalo se u drugačijem kontekstu. Gotovo da nema dubrovčanina koji nije barem jednom zaplivao u gruškom bazenu. Za dubrovčane Jug je više od sportskog kluba. Ipak, nad Jugom su se posljednjih dana nadvili crni oblaci. Naime, tvrtka Brodosplit pokrenula je stečajni postupak nad Jugom, zbog nepodmirenog duga od 300 tisuća kuna. 'Dugovanja prema tvrtki Brodosplit su nastale u rekonstrukciji ovog bazena, i toje bio jedan period kad nismo mogli koristiti bazen. Pošli smo u Kupare i tamo se trebalo napraviti neke zahvate da bi se bazen osposobio', kaže Goran Hrnić, predsjednik VK Jug.

Dug se popeo na 700 tisuća kuna

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Nove TV i sugovornik STREPNJA ZA RADNA MJESTA Dnevnik Nove TV doznaje: Sud odbio Debeljaka, Brodosplit do kraja idućeg tjedna u stečaju? Slika nije dostupna ''POSLOVNE POTEŠKOĆE'' Trgovački sud prihvatio Debeljakov zahtjev: Otvoren predstečajni postupak za Brodosplit

Današnji dug se popeo na gotovo 700 tisuća kuna. Direktor Brodosplita Vinko Sanader, kazao je kako devet godina nije uspio naći zajednički jezik ni sa klubom ni sa Gradom. 'Grad Dubrovnik oduvijek je pomagao i pomaže Jugu, i uz pomoć Grada i ova situacija je riješena', kaže Miho Katičić, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Dubrovnika. Novca na računu Brodosplita međutim nema. I klubu prijeti izbacivanje u najniži natjecateljski rang.'Ne vidim kome bi bilo u interesu da se Jug, kao jedna institucija ne samo dubrovačkog nego i hrvatskog športa, dovede na te grane', kaže Hrnić.

Sponzora nikad više, a Jug u stečajnom postupku

Poseban dio cijele priče je bazen u Kuparima. Obnovljen prije devet godina, bazen danas izgleda potpuno zapušteno.  Novac koji je utrošen u Kupare može se slobodno reći, bačen je u vjetar, a nad prvakom Hrvatske pokrenut je stečajni postupak. I to sve u vremenu kada Jug osvaja gotovo sve domaće naslove, a sponzora nikad više.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene