Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jelušić očekuje pomoć navijača iz Rijeke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ana Jelušić i 16-godišnja Sofija Novoselić branit će čast hrvatskog skijanja na ovogodišnjem izdanju "Snježne kraljice", slalomske utrke Svjetskog kupa na Sljemenu 4.siječnja.

"Ne bojim se pritiska od strane gledatelja i medija, štoviše, drago mi je zbog toga jer će me dodatno motivirati da u utrci u svojoj domovini konačno dođem to tog postolja. 

Pročitajte i ovo Margareta II. nakon 52 godine Margareta II. šokirala najavom: "Odstupit ću s dužnosti danske kraljice" Slika nije dostupna Klik djevojka u napadu: 'Cure ovdje ne valjaju, ja sam tu da im dignem prosjek'

Stazu na Sljemenu poznajem i mislim da će mi ledena pista i ostali uvjeti biti od pomoći na putu prema mom cilju", kazala je na konferenciji za novinare mlada skijašica , koja ove sezone u slalomu ima dva četvrta, jedno šesto i jedno 14. mjesto.

Jelušić će na Sljemenu po prvi puta u karijeri startati sa manjim startnim brojem od osam, budući da je svojim rezultatima upala u elitnu, prvu jakosnu skupinu skijašica, a na konferenciji je posebno naglasila da očekuje veliku pomoć navijača iz rodne Rijeke.

Talentirana Sofija Novoselić ove je sezone debitirala u utrkama Svjetskog kupa te nastupila u slalomima Leviju i Aspenu. Ako bi na Sljemenu ušla u drugu vožnju, bio bi to odličan rezultat za mladu skijašicu, koja je imala veliku tremu i pred novinarima u hotelu Westin.

Organizatorima zasad nitko od najboljih skijašica nije otkazao utrku, mada postoje indicije da bi to mogla učiniti šveđanka Anja Paerson, koja ima velikih problema s nedavno operiranim koljenom.

Nagradni fond "Snježne kraljice" ostao je najveći u Svjetskom kupu sa ukupno 165 tisuća eura, od čega će pobjednica dobiti čak 60 tisuća eura, drugoplasirana i trećeplasirana 30, odnosno 15 tisuća eura, a skijašica koja bude trideseta otići će bogatija za tisuću eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene