Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gilardino Milanu prijeti odlaskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Frustrirani Alberto Gilardino odbija potvrditi da će i iduću sezonu startati u dresu Rossonera, a trener Milana Carlo Ancelotti mu poručuje: "Prestani se žaliti i počni se boriti za mjesto u momčadi ili pakiraj torbe!".

"Situacija je jednostavna. Sretan sam u Milanu, no ne mogu garantirati da ću ostati. Iako imam dugotrajan ugovor, u nogometu je sve moguće. Razmatram i druge mogućnosti, ne bi bilo pošteno reći da to ne radim.  Povjerenje u klub i trenera za mene je od krucijalne važnosti. To sam imao, a nadam se da ću imati i u budućnosti", izjavio je Gilardino kojeg se u posljednje vrijeme povezuje s Juventusom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Berlusconi: Ancelotti je dio obitelji Milana i ne ide nikuda Slika nije dostupna Berlusconi podržao Ancelottija

Čini se kap koja je prelila čašu bila Ancelottijeva odluka da u finalu Lige prvaka u Ateni umjesto njega starta Pippo Inzaghi. 

"Želim igrati bez svih tih sumnji i rasprava hoći li pogriješiti ili ne. Sa 25 godina, naravno da želim igrati dosljedno i vratiti Milanu sve što su uložili u mene. Priznajem, mislio sam da ću igrati u Ateni. Kada sam saznao da ostajem na klupi bio sam razočaran. No, momčad ipak stavljam na prvo mjesto i skoncentrirao sam se da dam sve od sebe u tih nekoliko minuta koje mi je dao Carlo Ancelotti. Podizanje trofeja ostavilo je svo razočaranje iza mene", tvrdi Gilardino koji očito nije baš siguran u svoju budućnost pored Inzaghija i Ronalda, a namjera Milana da kupi još jednog napadača dodatno je pogoršala stvari. 

Trener Rossonera je pak, Gilardinu uputio jasnu poruku: "Prestani prigovarati i bori se za mjesto u momčadi ili pakiraj torbe! Konkurencija mora biti motivacija da se bude bolji, a ne razlog za strah. Gilardino je već postigao mnogo pogodak, a još je mlad i može postati još bolji. Kao i svi ima svoje uspone i padove".

"Ako misli da treba otići, tada nema razloga da mu ne pomognemo da to i ostvari ako pronađemo dostojnu zamjenu. Do prije nekoliko dana činio se smiren i situacija je bila pod kontrolom. Sada govori o povjerenju i fair playu, a uvijek smo mu iskazivali povjerenje. Uvijek sam ga smatrao važnim igračem iako je u Milanu natjecanje za mjesto nešto što je obvezno", rekao je Ancelotti te dodao da bi Gilardino trebao učiti od Inzaghija, umjesto da se vrijeđa što je izostavljen iz startne momčadi u finalu Lige prvaka. 

"Jedini tko može biti siguran da je uvijek prvi izbor je Kaka, a svi ostali bi trebali Inzaghija uzeti za primjer. On svoj posao shvaća vrlo ozbiljno. Uvijek je spreman na naporan rad bez obzira na sve i time je i zaslužio mjesto u najvažnijim utakmicama. Često možete čuti da je Pippo zaljubljen u gol, no istina je da je gol zaljubljen u njega", zaključio je Ancelotti. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene