Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Frank Lampard - Srušit ćemo hrvatsku nepobjedivost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog izostanka Stevena Gerrarda Frank Lampard bit će glavni igrač Engleske protiv Hrvatske. "Frankie boy" tvrdi da je zbog kiksa s Makedonijom veliki pritisak na igračima da ostvare pozitivan rezultat na Maksimiru, ali smatra da imaju snage srušiti tradiciju hrvatske nepobjedivosti na domaćem terenu koja traje punih 16 godina.

"Znam da Hrvatska nikad nije poražena na svom stadionu, ali Engleska ima snage srušiti tu tradiciju. Ovo je najteža utakmica u kvalifikacijama, a zato što nismo uzeli sva tri boda protiv Makedonije u srijedu ćemo morati ubaciti u višu brzinu", kazao je Lampard.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Engleska - SAD 2:0 Slika nije dostupna Engleska, bez trenera, u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske

Njegova loša forma i kriza igre njegove reprezentacije došle su za njega i njegovu momčad u najgore vrijeme - uoči najtežeg gostovanja u kvalifikacijama, prenosi Sportinglife. 

"Moramo biti maksimalno oprezni u Zagrebu. Hrvatska je odlično tehnički potkovana ekipa sa vrlo neprijateljski raspoloženim navijačima. Moramo pokazati koliko vrijedimo kao momčad", kazao je Lampard koji će protiv Hrvatske ubilježiti jubilarni 50. nastup za reprezentaciju. 

" Žarko će nas željeti pobjediti. Igrao sam protiv njih na EP-u u Portugalu i igraju vrlo lukavo. U Njemačkoj su izuzev Francuza bili najteži suparnik Brazilu", zaključio je Lampard.


McClaren u problemima

Engleski nogometni izbornik Steve McClaren suočen je s nizom problema uoči gostovanja u Zagrebu. Zbog žutih kartona izostat će Steven Gerrard, Wayne Rooney je izvan
forme, a branič Rio Feerdinand ima problema s ozljedom leđa. 

Izbornik McClaren još nije otkrio tko će zamijeniti Gerrarda, no
pretpostavlja se da će to biti krilni igrač Chelseaja Shaun
Wright-Phillips. On je u utakmici protiv Makedonije, koja je završila 0:0, ušao u 70. minuti umjesto Downinga.

"Protiv Makedonije smo slabo igrali po bokovima, a to automatski znači da nije bilo dovoljno centaršuteva za naše napadače. Ta se je stvar promijenila kad je u igru ušao Shaun Wright-Phillips, s njim smo dobili probojnost na bokovima. Wright-Phillips je pokazao puno samopouzdanja i to je veliko ohrabrenje za mene", izjavio je izbornik
McClaren.

Što se tiče slabe forme Waynea Rooneya, njegovi reprezentativni kolege su uvjereni da će Rooney baš u Zagrebu "eksplodirati".

"Rooney je pod velikim pritiskom jer je naš najbolji igrač. Na
treninzima je uvijek najbolji, stalno je nasmijan i ja se ne bojim za njega. Ne bi me začudilo da on sam dobije utakmicu u Zagrebu. Rooney je to sposoban učiniti, on je takav igrač", kazao je Gerrard.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene