Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka tvrtka Daimler AG namjerava povećati svoj 40 posto vrijedan udio u momčadi McLaren te je već dogovorio glavne stavke ugovora, objavljeno je u njemačkom časopisu "Motor und Sport".


Časopis se poziva na izvore bliske McLarenu da pregovori s Daimlerom traju od listopada i da će dogovor biti objavljen prije početka sezone, sredinom ožujka.

Vezani članci Slika nije dostupna Lewis Hamilton očekuje pobjedu u novoj sezoni Formule 1 Slika nije dostupna Renault kriv za špijuniranje McLarena, ali prošao bez kazne?

Glasnogovornik Mercedesa nije htio potvrditi ove informacije.

"Status quo se nije uopće promijenio. Daimler i dalje ima 40 posto McLaren Grupe," rekao je glasnogovornik.

Posljednjih nekoliko godina se redovito nagađalo o Mercedesu koji je platio oko 400 milijuna dolara za svoj udio 1999. godine dobijajući tako kontrolu nad McLarenom.

Drugih 30 posto McLarena je nakon toga prodano trgovačkom dijelu bahrainske vlade. McLarenov šef Ron Dennis i njegov suradnik Mansour Ojjeh dijele ostalih 30 posto.

Pojavila su se i nagađanja da bi bilo kakav dogovor s Mercedesom mogao dovesti do toga da se 60-godišnji Dennis povuče.

Prema napisu u "Motor und Sport, Mercedes želi više kontrole nad momčadi McLarena zbog nezdovoljstva uzrokovanog špijunskom aferom koja je dovela od oduzimanja bodova u konstruktorskom poretku.