Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbijena žalba na Hamiltonovu kaznu na VN Belgije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč tome što su mnogi stručnjaci tvrdili kako je Lewisu Hamiltonu bezrazložno oduzeto prvo mjesto na VN Belgije, FIA je odbila žalbu McLarena i time potvrdila odluku sudaca na stazi.

Tijekom borbe za prvo mjesto na VN Belgije Hamilton je presjekao zadnji zavoj, a potom propustio Kimmija Raikkonena ispred sebe, no tek za pola dužine bolida. Zatim ga je odmah prestigao u idućem zavoju. Suci su to proglasili prekršajem i Britanca kaznili prebacivanjem s prvog na treće mjesto. Spomenimo to i da Raikkonen uopće nije završio utrku. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hamilton i Nicole u gradu ljubavi Slika nije dostupna McLaren uložio službenu žalbu na Hamiltonovu kaznu

'Hamilton je pustio Raikkonena kako je propisano. No, u idućem zavoju je napravio fantastičan manevar i prešao Kimija na potpuno legalan način', kazao je šef McLarena Norbert Haug. 

Sudačka je odluka izazvala mnoge polemike u svijetu formule, no većina je vjerovala kako će FIA poništiti prvotnu odluku i vratiti 23-godišnjem Britancu 6 bodova koji su mu kaznom oduzeti. No, nakon petosatnog saslušanja žalbeni sud u Parizu odlučio je kako je prvotna odluka bila ispravna i odbio žalbu McLarena. Četiri utrke prije kraja sezone Hamilton tako umjesto sedam ima ima bod prednosti pred Ferrarijevim Felipeom Massom.

'Uvijek je bilo sumnji kako je FIA naklonjena Ferrariju. Nikada u to nisam vjerovao, no ovaj put je potpuno jasno kako je Ferrariju dana prednost. Svi su to mogli vidjeti na televiziji', kazao je bivši svjetski prvak Niki Lauda. 

Odluka suda je čini se uzrujala sve osim samog Hamiltona. 

'Ljudi valjda očekuju da se sad deprimiram, ali to jednostavno nisam ja. Ja sam vozač i u krvi mi je natjecati se. Prirodno je da pretječem protivnike. To je teško, ali nema ništa ljepše nego kada to uspijete', kazao je Hamilton koji se već nalazi u Singapuru gdje se priprema za prvu noćnu utrku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene