Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dinamo ponovno protiv Auxerrea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši zagrebačkog Dinama će u 1. kolu Kupa Uefe igrati protiv francuskog Auxerrea. Dinamo je domaćin u prvoj utakmici koja se igra 14. rujna, a uzvrat je 28. rujna u Francuskoj.

Uoči današnjeg ždrijeba u Monacu Dinamo je znao da su mu potencijalni suparnici u 1. kolu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dinamo - dan poslije Slika nije dostupna Dinamo se predao Auxerreu bez borbe

četverostruki prvak Europe nizozemski Ajax, zatim Auxerre, španjolski Espanyol, poljska Wisla i talijanski Livorno.

Auxerre je bolji izbor negoli Ajax ili Espanyol, no bilo bi idealno da su dobili Wislu.

Auxerre je u drugom pretkolu Kupa UEFA izbacio OFK Beograd. U prvoj utakmici u Beogradu je izgubio 0:1, a jučer je u uzvratu slavio sa 5:1.

Auxerre je prošle godine bio šesti u prvenstvu Francuske, a u novoj sezoni, nakon tri kola, nalazi se na 17. mjestu prvenstvene ljestvice, sa samo dva boda. U posljednjem prvenstvenom susretu izgubio je kod kuće od Marseillea 0:3.

U momčadi Auxerrea ističu se danski veznjak Thomas Kahlenberg (23), belgijski napadač Luigi Pieroni (26), koji je OFK Beogradu zabio tri gola u jučerašnjem susretu, te Kanga Akale (25), napadač iz Obale Bjelokosti.

Ovog ljeta u klub su stigla još tri napadača Alain Traore (17) iz Burkine Faso, Poljak Ireneusz Jelen (25), te Rumunj Daniel Niculae.

Trener Auxerrea je Jean Fernandez. Prije njega klub je čak 44 godine vodio legendarni Guy Roux, koji je trenersku klupu napustio 2005.

Dinamo je protiv Auxerrea dva puta igrao u europskim kupovima i oba je puta eliminiran. U Kupu Uefe u jesen 1989. Dinamo je u gostima slavio sa 1:0 (pogodak Šukera), no u uzvratu su Francuzi šokirali Zagrepčane, pobijedivši 3:1.

Pet godina kasnije u šesnaestini finala Kupa kupova Dinamo je kod kuće pobijedio 3:1, ali je u uzvratu izgubio 0:3.

Tijekom priprema za ovu sezonu Dinamo je u prijateljskoj utakmici pobijedio Auxerre 2:1, a strijelci za zagrebački klub bili su Eduardo i Ljubojević, dok je pogodak za francusku momčad postigao Alain Traore.

Ukoliko Dinamo prođe Auxerre plasirat će se u tzv. Ligu Uefe, odnosno u natjecanje po skupinama. Naime, 40 momčadi koje prođu 1. kolo bit će raspoređeno u osam skupina, a tri prvoplasirana kluba iz svake skupine izborit će šesnaestinu finala Kupa Uefe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene