Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dinamo se predao Auxerreu bez borbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši zagrebačkog Dinama zaključili su europski put već u prvom kolu Kupa UEFA. Hrvatski prvak se oprostio od Europe s dva poraza od francuskog Auxerrea. Nakon zagrebačkih 1:2 "Modri" su u Francuskoj izgubili 1:3.

Želje nogometaša Dinama da će ove sezone dočekati proljeće u Europi još će neke vrijeme biti samo snovi. 

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi

Usprkos velikim očekivanjima i hrabrim najavama "Modri" su europsku avanturu zaključili već u rujnu. Dva poraza od Arsenala značili su oproštaj od Lige prvaka, a potom dva poraza o Auxerre i zbogom utješnom Kupu UEFA. 

Francuski klub je tako već treći put u posljednjih 16 godina bio nepremostiva prepreka za Dinamo. Nažalost, ovoga puta AJA je preskočio staru mušteriju najuvjerljivije dosad - s dvije pobjede i ukupnom razlikom pogodaka 5:2.

Nakon zagrebačkog poraza (1:2) u taboru hrvatskog prvaka su najavljivali čudo na travnjaku stadiona Abbe Deschamps. 

Nažalost, čudo se nije dogodilo, Dinamo je još jednom "blistao" prikazavši svu svoju nemoć. Ovoga puta u gostujuće sivilo uklopili su se i hrvatski navijači koji su već u trećoj minuti utakmice izazvali prekid bacivši na travnjak desetak baklji.

Primitivno ponašanje upotpunili su trganjem i bacanjem sjedalica na teren. Dio odgovornosti za njihovo ponašanje snose i domaćini koji kao da nisu ništa naučili iz nereda koje su BBB-ovci napravili prije nešto više od jednog desetljeća na istom stadionu. Situacija se primirila tek kada je na stadion stigao kordon specijalaca.

Dinamo je kao i u prvom susretu igrao 20-tak minuta, čak je i Etto postigao pogodak u 21. minuti, no on je poništen zbog navodnog zaleđa.

"Modri" su imali loptu više u nogama, stvarali su pritisak, no svi napadi su se odbijali na rubu kaznenog prostora. Ettov pogodak bila je i jedina gostujuća prilika u prvom dijelu. Auxerre je odlično ukočio kreatore Dinamove igre, Modrića i Vugrinca i lakoćom zaustavljao sve napade. 

Domaćin je prvi pogodak postigao iz prve ozbiljnije prilike. Poljak Jelen je u 36. minuti sjajno probio Cvitanovića, "slomio" Ćorluku i pored Turine pogodio u njegov bliži kut. 

Šest minuta kasnije Vugrinec je izgubio loptu na sredini terena i uslijedila je brza kontra domaćina. Pedretti je uposlio Akalea, a ovaj pak asistirao Jelenu ispred kojeg je Cvitanovič tragikomično pao i poklonio Poljaku drugi pogodak. Kuže je odmah reagirao, iz igre je izvadio Drpića i uveo napadača Andersona.

U nastavku utakmice Dinamo se nije predavao i pokušao je preokrenuti rezultat. Eduardo je u 59. minuti izborio kazneni udarac nakon što se "poigrao" sa Sagnom, koji ga je zaustavio rušenjem. 

Mladi Brazilac uspješno je izveo jedanaesterac i pružio "Modrima" nadu. Dvije minute kasnije napadač hrvatske vrste ponovo je bio u sjajnoj prilici, no ovoga puta njegov udarac je zaustavila vratnica. 

Sve nade u moguće čudo iščezle su u 70. minuti kada je Mathis udarcem glavom svladao Turinu i osigurao svojoj momčadi plasman u skupine Kupa UEFA i još najmanje pet europskih utakmica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene