Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Davis Cup otvaraju Čilić i Murray

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Marin Čilić i Britanac Andy Murray prvi će izaći na teren u susretu za ostanak u Svjetskoj skupini Davis kupa između Velike Britanije i Hrvatske, koji će se od sutra pa do nedjelje igrati u Londonu.

Tako je odlučio ždrijeb, napravljen u četvrtak u Wimbledonu, što istovremeno znači da će nakon njih zaigrati Ivan Ljubičić i Tim Henman. Program u petak počinje u podne po srednjoeuropskom vremenu. U subotu je na rasporedu susret parova u kojem će igrati Ljubičić i Zovko brotiv braće Murray, a u nedjelju slijede dvoboji Ljubičić - A. Murray i Čilić - Henman.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Igrao sam dobro, ali sam previše griješio' Slika nije dostupna Davis Cup: Ljubičić zbog bolesti neće igrati

"Nije bitno tko igra prvi, a tko drugi, nego je važno da osvojimo tri boda koji nas ostavljaju u Svjetskoj skupini", rekao je izbornik Goran Prpić komentirajući ždrijeb.

Čilić i Murray su se dosad sreli samo jednom u juniorskoj
konkurenciji, u Roland Garrosu prije dvije godine, kad je hrvatski tenisač osvojio naslov.

"Dosta je vremena prošlo, ni ne sjećam se više detalja. No od tada se mnogo toga promijenilo, on se jako dobro snašao među profesionalcima za što inače treba više vremena i danas je jedan od najboljih mladih igrača", rekao je Čilić. Murray je pak odgovorio:

"Očekujem težak meč. Radi se o mladom tenisaču koji je dosta napredovao i imao nekoliko dobrih rezultata na travi ove sezone. U odnosu na naš meč u Parizu se dosta toga promijenilo", rekao je Murray, a na pitanje što mu je rekao trener Brad Gilbert, koji je u srijedu bio na Čilićevu treningu, odgovorio je: "Da, rekao mi je neke detalje, ali koje, to vam neću reći."

U drugom sutrašnjem susretu sastaju se Ljubičić i Henman, a povezuje ih i to što se obojica opraštaju od reprezentacije. Henman istovremeno i od profesionalnog tenisa.

"Henman će dati sve od sebe, pred 11.000 gledatelja će sigurno nastojati igrati najbolje. Moguće da će osjetiti pritisak", rekao je Prpić.

Upitan gdje će biti i što će raditi u ponedjeljak Henman je
odgovorio:

"Pitanje je dobro. Ovisi o vremenu, ali se nadam da ćemo sve uspjeti završiti u nedjelju. Čeka me novi početak, napokon ću moći biti s obitelji i ne razmišljati o treninzima, hotelima, putovanjima. A možda pošaljem i životopis na Stamford Bridge za novog trenera Chelseaja! Ostat ću u tenisu, ali neko vrijeme ću uživati s obitelji."

Slično pitanje postavljeno je i Ljubičiću, aludirajući na činjenicu da se i on oprašta od reprezentacije:

"Nadam se da ću u ponedjeljak biti u slavljeničkom raspoloženju! Bit će mi sigurno neobičnije iduće godine kad ekipa bude igrala u Davisovu kupu, a ja ne budem s njima. I Henman se prije četiri godine opraštao, pa je sad opet ovdje, tako da nikad ne reci nikad. Sljedeće godine me zbog Olimpijskih igara sigurno neće biti, a 2009. ću već imati 30 godina, no vidjet ćemo što budućnost nosi", rekao je Ljubičić. 


OBAVLJEN ŽDRIJEB POLUFINALA 

Od petka do nedjelje na rasporedu su polufinalni susretu Davis Cupa u kojima se sastaju Švedska i SAD, te Rusija i Njemačka.

Dvoboj u Gotheborgu otvorit će Joachim Johansson i Andy Roddick, a potom će na teren izaći Thomas Johansson i James Blake. U subotu su na rasporedu parovi, za Švedsku će igrati Jonas Bjorkman i Simon Aspelin, a za Amerikance Mike i Bob Bryan. U nedjelju bi trebali igrati Thomas Johansson i Andy Roddick, te Joachim Johansson i James Blake.

Obavljen je i ždrijeb u Moskvi, gdje se sastaju Rusi i Nijemci. Prvi će na teren izaći Igor Andreev i Tommy Haas, a nakon njih Nikolaj Davidenko i Philipp Kohlschreiber. U subotu će snage odmjeriti parovi - Dmitri Tursunov i Mikhail Južnji protiv Alexandera Waskea i Philippa Petzschner. U nedjelju će igrati Nikolaj Davidenko i Tommy Haas, te Igor Andreev i Philipp Kohlschreiber.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene