Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Igrao sam dobro, ali sam previše griješio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Marin Čilić odigrao je vrlo dobar meč i imao priliku da u uvodnom dvoboju pobijedi Andyja Murrayja, no prvi bod u susretu Velike Britanije i Hrvatske ipak je pripao domaćinu.

Murray je pobijedio 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 6:3 čime je
Velika Britanija povela 1:0, a dodatna otežavajuća okolnost je da u drugom pojedinačnom dvoboju neće biti Ivana Ljubičića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Srbe na vrbe' Split: Antisrpski transparent uoči Davis Cupa Slika nije dostupna Davis Cup: Ančić ipak samo navijač

- Mislim da sam igrao dobro, ali bilo je i dosta traljavih pogrešaka te uspona i padova koji mi se ne bi smjeli događati. Meč je otišao na njegovu stranu nakon što sam ga u drugom setu pustio da nametne svoj stil igre, jer sam prestao biti agresivan, rekao je Čilić.

Kao ključni trenutak naš je tenisač istaknuo drugi gem petog seta u kojem je izgubio servis i nakon toga više nije uspio ugroziti suparnika. No jednako bitna bila su i dva gema u drugom setu u kojima je imao 0-30.

- Da, i to je bila prilika. Prve se i ne sjećam najbolje, ali kod druge sam za malo promašio paralelu za 0-40. To su te stvarčice koje su mi pobjegle, rekao je Čilić, koji je malo potom - pri rezultatu 4-5 - izgubio servis i tu je počeo Škotov povratak.

Na pitanje koliko je moral momčadi poljuljan nakon odluke da Ljubičića neće biti u petak dodao je:

- Naravno da nije dobro što ga nema, a loše je i što je Karanušić u posljednji tren saznao da će igrati. No mislim da ima šanse i da je njegov meč protiv Henmana sasvim otvoren.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene