Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Charlton: Traore odlazi, Zheng Zhi i Thatcher dolaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašnji branič Charltona Djimi Traore jučer je potpisao 2,5-godišnji ugovor za Portsmouth. No, Charlton je odmah doveo i pojačanja, kapetana kineske reprezentacije Zheng Zhija i dosadašnjeg igrača Manchester Cityja Bena Thatchera.

26-godišnji Traore, koji je u kolovozu Charltonu posuđen iz Liverpoola, stajao je Portsmouth milijun funti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Arhivi više nisu tajni Thatcher: S teroristima se ne pregovara dok ne postanu premijeri Slika nije dostupna Thatcher, Meir i Merkel Žene koje trče s vukovima

Charlton je odmah kao zamjenu uzeo Bena Thatchera. 
'Plaća' - pola milijuna funti, s mogućnošću rasta na 750.000, što će naravno, ovisiti o Tatcherovoj igri. 

"Moramo biti čvršći ako se želimo izvući iz ove situacije (nalaze se na 19. mjestu Premier lige)", rekao je trener Charltona Alan Pardew. "Pratio sam Bena i smatram da će nam dobro doći". 

Thatcher je i ranije ove sezone punio novinske stupce. Naime, Portsmouthov veznjak Pedro Mendes je nakon Thatcherova starta ostao bez svjesti pa čak i završio u bolnici. Thatcher je od Engleskog nogometnog saveza kažnjen sa zabranom igranja 8 utakmica, a od kluba oduzimanjem 6 tjednih plaća i još 6 utakmica neigranja. 

No, tu nije kraj Charltonovim transferima. 26-godišnji kapetan kineske reprezentacije Zheng Zhi također se pridružio klubu.  Za sada, doduše, kao posudba iz kluba Shandong Luneng, a na kraju sezone Charlton će imati mogućnost dogovor učiniti trajnijim. 

Alan Pardew vrlo je zadovoljan i kaže kako je impresioniran i sa stavom i s mogućnostima koje je do sada pokazao Zheng Zhi. 

"Trebat će mu jedno vrijeme da se navikne na engleski nogomet, ali i na život u Londonu. Zato mislim da je prerano da zaigra već ovaj vikend", rekao je Pardew. "Stalno se smije i to mi se sviđa. Mislim da je do sada sve prošlo u redu i nadam se da će tako i ostati", dodao je trener. 

Bivši kineski igrač godine je izjavio: "Radit ću puno, to nije u pitanju, ali ipak mi treba neko vrijeme da se prilagodim. Znam da bih mogao provesti puno vremena na klupi, ali želim brzo doći u prvu momčad. To je moj cilj, a navijačima mogu obećati da ih neću iznevjeriti". 

Zheng bi trebao prvi službeni nastup upisati 22. siječnja protiv londonskog Chelsea. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene