Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od glavnih vijesti drugog dana teniskog Grand Slam turnira, Australian Opena, bili su izgredi grčkih navijača koje je policija tek upotrebom sile udaljila s jednog od terena.


Do navijačkih izgreda je došlo tijekom meča između Čileanca Fernanda Gonzalesa i Grka Konstantinosa Economidisa. Skupina grčkih navijača, kojima su u navijanju pomogli Srbi i Ciprani, preglasno se zabavljala i nije se obazirala na upozorenja glavnog suca. Nije ih smirila niti intervencija policajca, pa je on pozvao pojačanje. Trojicu najglasnijih policija je smirila suzavcem u spreju i uz upotrebu sile izvela ih je s tribina. Optuženi su za vrijeđanje policije, te nedolično ponašanje.

Vezani članci Navijači na utakmici Šibenika i Hajduka Incident na stadionu Šubićevac: U sukobu s navijačima ozlijeđena dvojica policajaca, uhićeno devet navijača Iustracija Drama u policijskoj postaji: Navijači nasrnuli na policajca, udarili ga šakom u glavu

"Navijači su bili suviše agresivni i zbog toga smo bili prisiljeni
intervenirati suzavcem. Nitko od ostalih navijača nije bio ugrožen i sve smo izveli brzo i efikasno," poručili su iz Victoria policije. Susret se nakon desetak minuta pauze nastavio, a pobjeda je pripala Čileancu.

Osiguranje je na Australian Openu ove godine dodatno pojačano zbog nereda koji su prošle godine izazvali sukobi Hrvata i Srba. Ove će godine tako policija češće ići u ophodnje, a postavljene su i dodatne kamere za nadzor. Navijačima koji se na tribinama budu nedolično ponašali bit će zabranjen pristup terenu na 24 sata.