Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australian Open: Izgredi grčkih navijača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od glavnih vijesti drugog dana teniskog Grand Slam turnira, Australian Opena, bili su izgredi grčkih navijača koje je policija tek upotrebom sile udaljila s jednog od terena.

Do navijačkih izgreda je došlo tijekom meča između Čileanca Fernanda Gonzalesa i Grka Konstantinosa Economidisa. Skupina grčkih navijača, kojima su u navijanju pomogli Srbi i Ciprani, preglasno se zabavljala i nije se obazirala na upozorenja glavnog suca. Nije ih smirila niti intervencija policajca, pa je on pozvao pojačanje. Trojicu najglasnijih policija je smirila suzavcem u spreju i uz upotrebu sile izvela ih je s tribina. Optuženi su za vrijeđanje policije, te nedolično ponašanje.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

"Navijači su bili suviše agresivni i zbog toga smo bili prisiljeni
intervenirati suzavcem. Nitko od ostalih navijača nije bio ugrožen i sve smo izveli brzo i efikasno," poručili su iz Victoria policije. Susret se nakon desetak minuta pauze nastavio, a pobjeda je pripala Čileancu.

Osiguranje je na Australian Openu ove godine dodatno pojačano zbog nereda koji su prošle godine izazvali sukobi Hrvata i Srba. Ove će godine tako policija češće ići u ophodnje, a postavljene su i dodatne kamere za nadzor. Navijačima koji se na tribinama budu nedolično ponašali bit će zabranjen pristup terenu na 24 sata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene