Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otvorenje pelješkog mosta

Rukovanje predsjednika i premijera oduševilo uzvanike: "U normalnim državama to ne bi trebalo ni spominjati"

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič provjerio je kako se odvija promet Pelješkim mostom, ali se osvrnuo i na dugoočekivani susret i rukovanje između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića.

Jučer smo svjedočili dostojanstvenoj svečanosti otvorenja Pelješkog mosta. Sve je bilo pomno planirano, a svečanosti je prisustvovalo i oko 1000 uzvanika. Bilo je tu i moreške, dubrovačkih trubadura i vatrometa, a svojevrsni zvijezdani trenutak priuštila nam je i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koje je sjela i slikala se na Pelješkom mostu. Fešta je trajala do dugo noć, a nije izostalo ni ića ni pića. 

Pročitajte i ovo Pelješki most Poskupljenje građevinskog materijala Konačna cijena za Pelješki most bit će puno veća: Pogledajte koliko Hrvatska još mora platiti Pelješki most Ispunjena očekivanja FOTO Godinu dana Pelješkog mosta: Pogledajte brojke, impresivne su

Stanovnici ovoga dijela Hrvatske priznaju da su zadovoljni, no ono što očekuju jest završetak kompletne dionice. Prema najavama, to bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine. 

Međutim, trenutak koji je mnoge oduševio bilo je rukovanje predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića. U normalnim demokratskim državama to uopće ne bi trebalo niti spominjati. No, u Hrvatskoj je to zanimljiv trenutak, s obzirom na dugotrajna prepucavanja.

Most je ovo koji spaja, povezuje, pa su eto, izgleda, i njih dvojica barem na jedan dan uspjeli zakopati ratne sjekire.

Prošle je godine Nova TV bila tu kad se most spajao. Tada se činilo da nisu pozvani svi koji su trebali, no ove godine, čini se da su gotovo svi koji su trebali tu biti na kraju idošli. Osim Ursule von der Leyen koju su ranije puno puta spominjali. No tu je bila i Dubravka Šuica koju smo viđali čak i na ranijim otvaranjima radova. 

Ono ono što stanovnici ovoga dijela Hrvatske očekuju jest završetak kompletne dionice. Prema najavama to bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine.

Podaci do 16 sati

Promet se odvija bez problema, a najsvježiji podaci kažu da je do 16 sati na drugu stranu mosta prošlo točno 9261 vozilo. Gotovo nema vozila koje se ovdje ne zaustavi kako bi fotografiralo most.

Ivana i Petar iz Solina stali su napraviti fotografiju. Navode da su iskoristili ljetni dan kako bi obišli Pelješac i uštedjeli pola sata koje bi inače proveli čekajući na granici. "Preporučio bih svakome da pogleda Pelješac i da uživa u njegovim ljepotama", kazao je Petar.

Ivana ne vjeruje da će se pitanje problema prometnih gužvi ubrzo riješiti, ali naglašava da je, bez obzira na to, čitav dojam izvanredan.

Na pitanje ima li u svijetu i ljepših mostova, Marko, inače pomorac, odgovara: "Ima onih koji su ljepši, ali nama je ovaj najdraži".

Pročitajte i ovo Građani u redovima čekaju pred HNB-om VELIKI INTERES Građani pohrlili nabaviti novu kovanicu s Pelješkim mostom: "Ovo je uspomena za cijeli život"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna progovorila o razlozima Bivša premijerka nije bila na otvorenju Pelješkog mosta: "Nemam auto, prijevoz i osiguranje kao bivša koja sjedi po mostovima"

Jurič dodaje da su zabilježene neke neugodne situacije jer su ljudi, želeći slikati most, usporavali promet i zaustavljali vozila. Podsjeća da je od utorka promet prekograničnog prijelaza Klek promet pao za 50 posto. Također je upozorio građane koji se žele slikati neka pripaze na sigurnost u prometu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene