Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA OVO TREBA PAZITI

Ovo su opasnosti koje prijete Pelješkome mostu! Prometni stručnjak otkriva moguće kobne scenarije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prometni stručnjak Željko Marušić komentirao je koje opasnosti vrebaju za Pelješki most.

Pelješki most u utorak iza ponoći otvoren je u oba smjera. Cijeli dan obilježen je brojnim događanjima i svečanostima kako bi se obilježio ovaj zaista važan projekt kojim je povezano hrvatsko kopno. Mostom je u srijedu u ranim jutarnjim satima već prešlo oko 1500 vozila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Sukladno odluci Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te uprave Hrvatskih cesta, ograničava se promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 t po Pelješkome mostu i njegovim pristupnim cestama.

Kako je rečeno, ograničenje se ne odnosi na teretna vozila koja imaju utovar ili istovar na području poluotoka Pelješca, koja imaju dozvolu za izvanredni prijevoz, kao i za vozila hitnih službi, oružanih snaga RH, vozila za održavanje cesta te vozila gradilišta.

Više ugroza

Prometni stručnjak Željko Marušić komentirao je otvorenje mosta, odnosno koje opasnosti vrebaju za Pelješki most, naglašavajući da most ima više stupnjeva ugroza.

"Prvo trebamo krenuti s ugrozom zbog trusnog područja i potresa. To je riješeno kvalitetnom izvedbom", rekao je Marušić za N1. Naglasio je da treba reći da postoji i ugroza od terorizma.

"Taj most treba uvijek biti čuvan kao strateški objekt i onda dolaze ugroze prometa. Pelješki most mora biti primjer sustavnog videonadzora, onoga što zagovaram za cijeli prometni sustav. On mora biti u sustavu nadzora i ne bi se smjelo dogoditi da nadzorne kamere ne budu u sustavu prometne sigurnosti kao sada u tunelima, gdje nadzornici HAC-a, kad utvrde da netko, primjerice, vozi 200 km/h, mogu mu staviti soli na rep, jednostavno to nije u sustavu prometne sigurnosti", rekao je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene