Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović nastavlja turneju po dalmatinskim gradovima u sklopu predsjedničke kampanje.


Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je turneju po Dalmaciji pa je tako danas između ostalog bila i u Sinju te Splitu. Tom se prilikom u govorima  osvrnula i na napade svojih protukandidata.

Vezani članci Pantovčak, ilustracija Pobijedio je na izborima, ali na Pantovčak neće tako brzo: Kada će Zoran Milanović preuzeti dužnost? Zoran Milanović izabran za predsjednika RH Zoran Milanović novi je hrvatski predsjednik, osvojio gotovo 105.000 glasova više

Zamoljena za komentar poruke Miroslava Škore glasačima HDZ-a da će on biti i njihov predsjednik, Grabar-Kitarović pitala je - otkuda to odjednom. "Ja sam u svojoj domovini od rođenja i bila sam u najtežim vremenima, početkom 90-ih. Neke treba pitati gdje si bio kad je grmjelo - neki su tamburali po Americi dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci, svojim oružanim snagama", kazala je ona.

Opovrgnula je i poruke Zorana Milanovića da je bila protiv mimohoda i da kao ministrica u Vladi Ive Sanadera nije odlazila u Vukovar.

"Nije točno da sam bila protiv mimohoda nego smo raspravljali o tome kako proslaviti 'Oluju' i u Zagrebu i u Kninu. Kad je riječ o tome kada sam bila u Vukovaru - kao građanka bila sam u Kninu i u Vukovaru - netom nakon oslobođenja u Kninu, a u Vukovaru nakon završetka mirne reintegracije odvela svoju djecu da vide stratište, da se to nikad ne ponovi", rekla je.

Nije navela točno kad se dogodio taj posjet, ali mirna reintegracija Vukovara završila je 1998. godine, a djeca Kolinde Grabar-Kitarović rođena su kasnije - 2001. odnosno 2003. godine.