Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TURNEJA PO DALMACIJI

Grabar-Kitarović kaže da je vodila djecu u Vukovar nakon mirne reintegracije, ali mnogi se pitaju - kada točno? Djeca su joj rođena početkom 2000-ih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar-Kitarović nastavlja turneju po dalmatinskim gradovima u sklopu predsjedničke kampanje.

Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je turneju po Dalmaciji pa je tako danas između ostalog bila i u Sinju te Splitu. Tom se prilikom u govorima  osvrnula i na napade svojih protukandidata.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Kaže da nije čuo Bandić o Horvatu i odricanju: "Ne znam što je rekao. Ne bih komentirao. Odnosi u koaliciji su dobri" Slika nije dostupna Interaktivna karta Objavljeni detaljni rezultati predsjedničkih izbora: Pogledajte kako su glasali vaši susjedi

Zamoljena za komentar poruke Miroslava Škore glasačima HDZ-a da će on biti i njihov predsjednik, Grabar-Kitarović pitala je - otkuda to odjednom. "Ja sam u svojoj domovini od rođenja i bila sam u najtežim vremenima, početkom 90-ih. Neke treba pitati gdje si bio kad je grmjelo - neki su tamburali po Americi dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci, svojim oružanim snagama", kazala je ona.

Opovrgnula je i poruke Zorana Milanovića da je bila protiv mimohoda i da kao ministrica u Vladi Ive Sanadera nije odlazila u Vukovar.

"Nije točno da sam bila protiv mimohoda nego smo raspravljali o tome kako proslaviti 'Oluju' i u Zagrebu i u Kninu. Kad je riječ o tome kada sam bila u Vukovaru - kao građanka bila sam u Kninu i u Vukovaru - netom nakon oslobođenja u Kninu, a u Vukovaru nakon završetka mirne reintegracije odvela svoju djecu da vide stratište, da se to nikad ne ponovi", rekla je.

Nije navela točno kad se dogodio taj posjet, ali mirna reintegracija Vukovara završila je 1998. godine, a djeca Kolinde Grabar-Kitarović rođena su kasnije - 2001. odnosno 2003. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene